Ekološko

Mineralna voda bo očistila tipkovnico

Z.F./Novice Svet24
30. 6. 2018, 12.30
Deli članek:

V poletnih dneh za potešitev žeje radi posežemo po manj sladkih, včasih celo kislih pijačah. Vse pogosteje stopa v veljavo tudi voda iz pipe, ki si jo pri nas še lahko privoščimo, in mineralna voda, a ta je koristna tudi drugače.

Dreamstime
Zaradi kislin je mineralna voda primerna tudi za čiščenje kuhinjskih pultov.

Mineralna voda je že v stari antiki veljala za prestiž in dar bogov na zemlji. Tisti, ki so si jo lahko privoščili ali pa so našli naravne vrelce, so veljali za nekaj več. Mineralna voda pa ni le zdrava pijača, temveč tudi zelo koristna. Ste vedeli, da jo lahko uporabite za čiščenje madežev in različnih površin, jo dodate testu, da bo bolj puhasto, in z njo očistite celo tipkovnico? Berite dalje!

POLETNI MADEŽI

Se je tudi vašemu otroku zgodila krivica in ima več sladoleda na oblačilih in okoli ust kot v kornetu? Ste se med romantično večerjo štorasto polili z rdečim vinom? Uporabite mineralno vodo. Čez madež sladoleda hitro zlijte nekaj mineralne vode in  izpirajte, dokler povsem ne izgine. Nato pred pranjem oblačilo za nekaj časa pomočite v mineralno vodo, ki ste ji dodali sodo bikarbono, nato pa po navodilih operite v pralnem stroju. Madež rdečega vina? Nekateri prisegajo na to, da ga polijejo z belim vinom, a če ne želite tvegati in se bojite, da bi oblačilo še bolj poškodovali, čez madež zlijte mineralno vodo ter nežno in počasi izpirajte, dokler ne izgine. Pred pranjem na madež nanesite nekaj sode, znova prelijte z mineralno vodo in operite v pralnem stroju.

OČISTITE TIPKOVNICO

Mineralna voda bo očistila mastne madeže in druge nečistoče enako učinkovito, kot če bi uporabili čistilo. Vatirano palčko ali kosem vate pomočite v mineralno vodo, nato pa z njim počistite tipke in prostore med njimi. Preprosto, kajne?

OČISTITE PREPROGE

Mineralna voda bo odlična rešitev, takoj ko se pojavijo madeži. Če gre za moker madež, ga najprej popivnajte s suho krpo ali brisačo, nato čezenj zlijte mineralno vodo in popivnajte. Postopek ponavljajte, dokler madež povsem ne izgine.