Zanimivosti

FOTO: Prestižna plaža s pogledom na piransko panoramo

R.T.
29. 6. 2018, 14.00
Posodobljeno: 29. 6. 2018, 16.08
Deli članek:

Sredi junija je istrski Kempinski Hotel Adriatic obogatil že obstoječo ponudbo z odprtjem prenovljene plaže.

J.K.
Pogled na prenovljeno plažo.

Pravi dopust je … ko doma pustimo vse skrbi, stres, slabo voljo in težave. Ko smo v okolju, kjer se počutimo prijetno, in se obdani z nam ljubimi ljudmi. Čas oddiha je idealna priložnost za večja in manjša razvajanja: morje, sonce, odlično vzdušje in prijazni ljudje okoli nas – mar ni to vse, kar si želimo?

Kempinski Hotel Adriatic
Gostje se lahko ohladijo tudi v bazenu.

Za vse dopustnike, ki jih mika dopustovanje v neposredno bližini Slovenije in celo s pogledom na Slovenijo, je primerna izbira tudi nastanitev v prestižnem hrvaškem letovišču Kempinski Hotel Adriatic v Savudriji. Že tako bogato ponudbo hotelskim gostom petzvezdničnega hotela so sredi junija obogatili še z otvoritvijo plaže pod hotelom, ki ponuja edinstven pogled na slovensko obalo s piransko panoramo. Tudi sicer hotelski kompleks, ki se nahaja v bližini istrske obale, ponuja razglede tako na okoliško pokrajino z vinogradi in oljčnimi nasadi kot tudi na slovensko in italijansko obalo, ki ležita nasproti. 

T.L.
Plaža ponuja lep razgled na slovensko in italijansko obalo.

Z odprtjem luksuzne plaže je istrski Kempinski Hotel Adriatic, sicer v lasti podjetja MK Group, obogatil že obstoječo ponudbo, ki obsega golf igrišče in spa letovišče. Ob plaži - v prenovo so vložili več kot pol milijona evrov - je tudi Beach bar, na terasi bara pa je mogoč počitek v VIP salonu z baldahini, ki ponuja osupljiv razgled. Plaža bo namenjena predvsem gostom hotela Kempinski Adriatic, za zunanje obiskovalce pa bo veljala vstopnina 50 evrov.

Srbska družba MK Group je na gala odprtje prenovljene plaže povabila tudi hrvaško glasbeno zvezdo Nino Badrić, povabljene pa so presenetili tudi z ognjemetom. 

Kempinski Hotel Adriatic
Nini Badrić je težave povzročal veter, vendar ji dobre volje ni odpihnil.

Spa, golf, otroški klub in tudi zasebna kapelica za poroke

Sicer pa je Kempinski Hotel Adriatic odprt od leta 2009 in je prvo luksuzno hrvaško golf in spa letovišče s petimi zvezdicami. Vrhunska namestitev vključuje 186 ekskluzivno opremljenih sob in apartmajev, dve elegantni restavraciji, tri bare, Energy Clinic Carolea Spa center v skupni površini 3000 m2, fitnes studio, otroški klub in plažo. Poleg tega so v hotelu in v zasebnem konferenčnem centru na hotelski plaži na voljo tudi konferenčne sobe.

V sklop letovišča se nahajata tudi zasebna kapelica za poroke, kjer avtentično vzdušje dopolni mediteranski vrt, s katerim je obkrožena, in Golf Club Adriatic, prvo golf igrišče v Istri z 18 luknjami. Kempinski Hotel Adriatic je del luksuznega Skiper Resorta, pod okvirje katerega poleg hotelov spadajo tudi luksuzne vile in apartmaji. Podjetje MK Group je Skiper Resort prevzelo leta 2017.

Kempinski Hotel Adriatic
Ognjemet ob otvoritvi.

J.K.
Gala otvoritev plaže.