Preizkusite na sebi

Majčkene spremembe za velikansko srečo

B.Z. / Novice Svet24
6. 5. 2018, 19.01
Deli članek:

Tako malo je treba spremeniti, da bomo zares srečni! A vse je odvisno zgolj in samo od nas samih – in naše volje, da iz življenja potegnemo najlepše, kar nam ponuja.

Dreamstime
Že zjutraj si povejte, da ste vstopili v čudovit, pozitiven dan.

Osnovno pravilo se glasi: če želimo biti srečni, moramo delati na sebi. Nihče drug razen nas samih nam sreče ne more dati.
A kako to doseči? S preprostimi nasveti. Izbrali smo tri temeljna navodila, ki jih je vredno preizkusiti, nato pa okusiti vse lepo, kar se nam bo začelo dogajati.

Ne ogovarjajte drugih

Najbrž ste tudi vi že kdaj o kom povedali kakšno sočno, negativno novico. Ko boste naslednjič to spet počeli, ko boste koga ogovarjali ali pa poslušali negativno mnenje o nekom, se zamislite in ozavestite, kako se ob tem počutite sami. Vas takšne novice napolnijo z energijo, vam vzbujajo pozitivne misli? Najbrž ne. Dejstvo je, da če nekoga ogovarjate, o nekom negativno govorite, se vsa ta energija vrača k vam. Če oddajate negativno energijo, se ta torej vrne.

Večkrat slišimo reči ali celo sami izustimo misel: "Dobro se vrača z dobrim." Sliši se zelo preprosto in v resnici tudi je. Zdaj pa to začnite izvajati na sebi in se prepričajte.

Ne primerjajte se z drugimi

Pogosto se zgodi, da se primerjamo s kom drugim. Nekdo ima boljši avto, večjo hišo, lepšo postavo, brezhibno pričesko, ogromno denarja ... In včasih se ob takšnemu človeku, za katerega menimo, da je boljši od nas, počutimo zelo majhne, nepomembne. A ni tako. Nihče nima vsega in vsak ima nekaj. Tega se zavedajte in nikar se ne primerjajte z drugimi. Vi ste edinstvena oseba.

Začnite dan z nasmehom

Naredite test. Na prvo žogo se sliši zelo preprosto. Ampak če vam uspe zdržati ves dan, ste zmagovalec! Že zjutraj, ko vstanete, ne dovolite, da negativne misli prevladajo. Recite si: »Danes bo pozitiven dan. Danes ne smem imeti ene negativne misli!« In tega se držite. Bodite prijazni, situacije rešujte z nasmehom, ostanite pozitivni, vsako stvar, ki se vam zgodi, obrnite na dobro, in ne na slabo. Če vam uspe do večera, ob koncu dneva analizirajte svoj dan. Kakšen je bil? Kako ste se počutili? Ste s tem, ko niste dovolili negativnim mislim, negativni energiji, da prevladajo, preživeli lepši dan, kot bi ga sicer? Ste, kajne?