Danielsovi menda ne gre več za denar, ampak za resnico, čeprav bo seveda brez omejitev iz pogodbe, ki jih je podpisala ob prejemu denarja, lahko zaslužila neprimerno več.

Danielsova že zdaj služi na račun predsedniške slave s striptiz predstavami po ZDA, ki nosijo naslov "Naredimo Ameriko spet pohotno", kar se nanaša na Trumpov slogan iz kampanje "Naredimo Ameriko spet veliko".

Pretekli teden je prišlo na dan celo iz Bele hiše, ki razmerje med igralko in Trumpom zanika, da je Danielsova od posebnega arbitražnega sodnika dobila prepoved govorjenja o razmerju s Trumpom. Odredbo je pridobil Trumpov odvetnik Michael Cohen, Danielsova pa o njej ni nič vedela do uradnega obvestila.

Odvetnik Danielsove Michael Avenatti je zato vložil tožbo za razveljavitev pogodbe o molku, po kateri lahko Trump od nje zahteva odškodnino milijon dolarjev, če kaj preveč pove ali celo objavi kakšno fotografijo ali videoposnetek. Za zdaj ni jasno ali je Cohen s tem želel pokriti vse možnosti, ali pa kaj takšnega resnično obstaja.

stormy daniels2
Profimedia

Danielsova razveljavlja pogodbo z utemeljitvijo, da je Trump kot pogodbena stranka ni podpisal. Podpisal jo je Cohen skupaj s predstavniki podjetja, ki je bilo ustanovljeno za namen plačila.

Trump je bil med pogajanji o pogodbo označen s psevdonimom David Dennison, Danielsova pa kot Peggy Peterson, vendar pa je na pogodbi le podpis "Petersonove", ni pa "Dennisona". Avenatti je kot rok za Cohenov odgovor na ponudbo za vrnitev 130.000 dolarjev in razveljavitev pogodbe o molku določil torek opoldne, kar bo seveda zavrnjeno, saj Trump o razmerju ne reče nič, njegova tiskovna predstavnica Sarah Sanders pa trdi, da ga ni bilo.

Danielsovi se malce mudi, ker je že posnela posebno oddajo za televizijo CBS, ki kot kaže še ne bo objavljena, dokler se ne razkadi sodni dim. Če ima kaj obremenilnega, bo to objavljeno, ne glede na pogodbo o molku.

Avenattijeva ponudba Cohenu je namenjena le temu, da slednjega postavi v neroden položaj. Po zakonu je namreč zavezan, da ponudbo o vrnitvi 130.000 dolarjev prenese "Davidu Dennisonu", seveda če res ni, kot je trdil uvodoma, plačal denar sam iz svojega žepa na lastno pest. Če Cohen sprejme ponudbo in denar, bo to pomenilo, da lahko gre zgodba v tisk. Če ne sprejme ponudbe, pa priznava nadaljevanje prizadevanj za utišanje porno igralke, katere pravo ime je Stephanie Clifford.