Nihalka, ki na Veliko planino vozi že od leta 1964 in je ena izmed treh v Sloveniji, hkrati pa tudi najdaljša nihalka brez podpornih stebrov v Evropi, je gostila akrobate skupine Dunking Devils. V prepad, ki je globok skoraj 300 metrov, so z nihalke v prostem padu leteli skoraj pet sekund, nato pa jih je adrenalinska gugalnica zanihala visoko nad tlemi, so sporočili iz akrobatske skupine.

Član skupine Matevž Pogačar je dejal, da je skok na Veliki planini verjetno najbolj strašljiva stvar, ki jo je storil v življenju. "Čeprav smo prej dobro poskrbeli za varnost, me je vseeno stisnilo v želodcu, ko sem pogledal dol in se pripravljal na skok. Ko sem skočil, sem kar letel in letel, zdelo se mi je, da bi se že moral ustaviti, ampak sem še vedno padal. Nato pa me je vrv končno zategnila, preplavil me je občutek veselja in adrenalina. Ko greš prvič, je najhuje, saj ne veš točno, kaj se bo zgodilo," je povedal.

Nov podvig so izvedli v sodelovanju z družbo Velika planina. V maju pa bodo organizirali dobrodelni dogodek, kjer bodo lahko izbrani Slovenci adrenalinski skok z nihalke preizkusili tudi sami.

"Skok iz gondole, skoraj pet sekund prostega pada in nato guganje 100 metov pod kabino - vse to v osrčju Kamniških Alp je izkušnja, ki ostane s tabo vse življenje," je dejal idejni vodja skupine Dunking Devils Domen Rozman. Zato je vesel, da bodo gugalnico lahko v dobrodelni namen preizkusili adrenalinsko-športni novinarji in slovenski ekstremni športniki. Želijo pa si, da bi še letos omogočili skoke z gondole vsem slovenskim in tujim ljubiteljem adrenalina.

Direktor Velike planine Leon Keder pa je povedal, da je ob ideji, ki so mu jo predstavili Dunking Devils, obnemel. "Skok iz nihalke se mi je tisti trenutek zdel tako nor, da niti Chuck Norris tega ne bi naredil. Čeprav z ekipo vadimo reševanje iz kabin nihalke, je takšen skok za vse nas bil nekaj neverjetnega. Ko smo preizkusili skok z gugalnico in ugotovili, da se da vse skupaj narediti varno, sva z Domnom hitro prišla do ideje, da moramo kaj takega nujno ponoviti," je dejal.