Popotnik skozi čas

Moški trdi, da je iz prihodnosti

U.K. / Novice Svet24
16. 2. 2018, 07.00
Deli članek:

Že pred časom je moški, ki trdi, da je prišel iz leta 2030, precej razburil javnost, zdaj pa je uspešno prestal tudi preizkus z detektorjem laži.

Youtube
Noah verjame, da je prišel iz leta 2030.

Moški, čigar identiteta je ostala skrita, je prestal test z detektorjem laži. Tako vsaj trdijo pri kanalu Apex TV, ki se predstavlja za najboljši vir informacij o paranormalnih pojavih na svetu. Prav pri tem spletnem kanalu so prvi objavili njegovo zgodbo.

Trditve

Moški trdi, da je prišel iz leta 2030, kar pravzaprav niti ni tako daleč v prihodnosti. V videu, v katerem so njegov obraz zakrili in glas spremenili, je dejal, da je prišel iz prihodnosti, da bi izdal določene skrivnosti, in da pri tem tvega svoje življenje. Dejal je, da bo ameriški predsednik Trump na naslednjih predsedniških volitvah v ZDA znova kandidiral in tudi zmagal. Povedal je tudi, da bo v prihodnosti nadzor nad našimi življenji prevzela umetna inteligenca in bo tehnologija tako napredovala, da bo samostojno nadzorovala posameznikov dom. Zelo popularne bodo kriptovalute, kot je bitcoin, vendar bo fizični denar še zmeraj v uporabi. Leta 2030 pa bo ZDA predsedovala oseba z imenom Ilana Remikee. Dejal je, da se bodo zaradi globalnega segrevanja precej dvignile temperature v Afriki, v Evropi pa se bo ohladilo. Leta 2028 bomo ljudje pristali na Marsu in tisto leto naj bi prav tako odkrili potovanje skozi čas. Dodal je, da bodo električni avtomobili prav tako zmogljivi kot vozila na fosilna goriva (kar so vsaj nekateri že zdaj). Prav tako naj bi našli zdravilo za več oblik raka.

Popotnik

V prejšnjih intervjujih je moški, ki so ga poimenovali Noah, trdil, da je v resnici 50-letni moški, ki boleha za anoreksijo, vendar je vzel zdravilo proti starosti in je zdaj videti kot 25-letnik. Več o sebi ni želel povedati.

Detektor laži

Pri Apex TV so Noaha priklopili na detektor laži in ga spraševali o tem, kdo je, in vsaj po njihovi oceni je Noah test opravil z odliko. Vendar smo lahko precej skeptični glede rezultatov, saj so pri kanalu dejansko po vsakem vprašanju prikazali samo napis »resnično«, samih izsledkov testa pa ne pokažejo. Tako mnogi (upravičeno) dvomijo o resničnosti testa. In četudi se ti preizkusi opravijo po vseh standardih, v bistvu ne pokažejo resnice, temveč ali določena oseba verjame, da gre za resnico. Noah verjetno res verjame, da je popotnik skozi čas in je vse, kar govori, resnica. To pa seveda ne pomeni, da je dejansko res. Vsekakor lahko dvomimo o tem, da bi ljudje odkrili možnost potovanja skozi čas v tako kratkem času, kot trdi Noah.