Mobilna verzija
01:21 23. maj 2018

Vsak tretji na spletu vohuni za partnerjem

Novice Svet24
U.K./Novice Svet24
0

Vsakodnevno življenje ljudi je vse bolj odvisno od uporabe digitalnih naprav, kar spreminja tudi medsebojne odnose.

spletna prevara

V spletni anketi, ki je potekala januarja, je sodelovalo 18.000 polnoletnih oseb iz 18 držav, ki so v zvezi vsaj pol leta. Foto: Dreamstime

Raziskava družb Kaspersky Lab in Toluna kaže, da polovica vprašanih partnerju zaupa PIN-kodo na svoji napravi, vsak tretji vprašani uporabnik interneta pa priznava, da na spletu vohuni za svojim partnerjem. Raziskava je sicer pokazala, da 80 odstotkov posameznikov zagovarja zasebnost parov tako na spletu kot v realnem življenju. Kar 70 odstotkov vprašanih pa svoje razmerje ceni bolj kot zasebnost. Polovica jih partnerju zaupa PIN-kodo na svoji napravi in druga gesla, četrtina ima na napravah svojih partnerjev nameščen svoj prstni odtis.

Zasebnost in skrivnostno vedenje pri spletnih aktivnostih lahko vodita tudi do prepirov.

Spletne skrivnosti

S tem, ko ljudje svojim partnerjem brez zadržkov omogočijo dostop do digitalnega življenja, lahko puščajo še več digitalnih odtisov in razkrijejo svoje bolj ali manj lepe spletne skrivnosti. Tretjina tistih, ki so v razmerju nesrečni, čuti, da partner ogroža njihovo zasebnost, pri tistih, ki so v svoji zvezi srečni, se ta delež zniža na 15 odstotkov, še kažejo izsledki raziskave. Kar 76 odstotkov nezadovoljnih partnerjev je bolj naklonjenih temu, da svoje spletne aktivnosti obdržijo zase. Ta delež med ljudmi, ki razmerje opišejo kot srečno, znaša 54 odstotkov. Najpogosteje pred partnerji skrijejo vsebino sporočil v komunikaciji z drugimi ljudmi, kako porabljajo denar na spletu, s partnerjem tudi ne delijo vseh osebnih datotek in ne razkrijejo, katere spletne strani so obiskali.

Vaš prispevek