Predrznost in pol

Kakšna goljufija! Zadela je jackpot, na prodajnem mestu ji je izplačal le "drobiž"

R.T.
9. 2. 2018, 09.50
Posodobljeno: 9. 2. 2018, 10.17
Deli članek:

Izplačal ji je 8000 evrov in zase skušal zadržati še več kot 477.000 evrov. Ni mu uspelo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Si predstavljate, da igrate vašo priljubljeno igro na srečo, imate srečo in vplačate dobitno kombinacijo, ko pa želite, da vam izročijo nagrado, dobite - "drobiž". Vendar pa se je to zgodilo Nemki Evelyn R. (44).

Marca lani se je odpravila do kioska v Egelsbach v nemški zvezni državi Hessen in lastniku Klausu-Petru L. (65) odnesla listek igre na srečo Game 77. Lastnik pa ji je v gotovini izplačal 8000 evrov in ji ni povedal, da ji pripada še 477.777 evrov, zaradi česar je končal na sodišču. 

Kaj se je torej dogajalo? Ob žrebanju 8. februarja so bile nanizane zmagovalne številke 8 2 5 5 0 1 8, več tednov po žrebanju pa se dobitnik skoraj pol milijona evrov ni javil in so ga iskali po vsej državi. Je pa bilo jasno, da je bil dobitni listek vnešen v sistem iz kioska 65-letnega Klausa-Petra. Ko je 31. marca Evelyn prišla do Klaus-Petrovega kioska, še ni vedela, da je zadela jackpot. Uslužbenka v kiosku je na računalniškem zaslonu videla zapis, da gre za "maksi dobitek", zneska pa ni bilo navedenega. Evelyn je poslala v šefovo pisarno in Klaus-Peter je Evelyn čestital ter ji izroči 8000 evrov, ob tem pa ji je dal tudi izpisek. 

Ko pa je želela Evelyn znova igrati z istimi številkami, ji je lastnik dejal, da je računalnik v okvari. Številke je v sistem vnesel ročno in jih  - da bi prekril sledi - za nameček še spremenil. Doma pa je Evelyn opazila spremenjene številke: "Zadnja številka je bila 88, jaz pa nikoli ne igram s številkami, ki presegajo 18".  Naslednji dan se je v spremstvu policije odpravila v kiosk in lastnika soočila z dejstvi.

Klaus-Peter je končal na sodišču, kjer je trdil, da je šlo za nesporazum. Sodnik pojasnilu ni nasedel ter ga je obsodil na eno leto in tri mesece pogojne kazni, poleg tega pa je Klaus-Peter ostal brez licence za prodajo srečk. 

Evelyn pa je vendarle dobila celotni znesek nagrade.