Mobilna verzija
17:52 26. maj 2018

VIDEO: Verjamete, da je Zemlja ravna? Poglejte si to

T.L. Los Angeles
7 Posodobljeno: 13:16 / 08.2.2018

Elon Musk je hitro odpravil tiste, ki verjamejo, da živimo na ravnem planetu.

ravna zemlja_vesolje

Foto: Profimedia

Elon Musk se je pred meseci zapletel v razpravo na družabnem omrežju twitter z zagovorniki, ki slepo verjamejo, da je Zemlja ravna ploskev. 

Novembra lani je na twitterju zapisal: "Zakaj ne obstaja teorija o ravnem Marsu?" Iz društva Flat Earth Society so mu odgovorili: "Hej, Elon, hvala za vprašanje. Za razliko od Zemlje smo lahko videli, da je Mars okrogel".

Musk tedaj ni odgovoril. Je pa odgovor sledil pred dnevi, po uspešni izstrelitvi doslej največje rakete Falcon Heavy, ki je v krožnico okrog Sonca ponesla tudi električni avtomobil tesla roadster.

Musk je namreč na twitterju objavil posnetek, ki je nastal v vesolju, in iz katerega je jasno, da sta tako Mars kot tudi Zemlja okrogla.

Pa je to dovolj velik dokaz, da bodo zagovorniki "ravnozemeljske teorije" utihnili? Seveda ne. Iz zgoraj omenjenega društva so se po objavi posnetka znova oglasili. Pristnosti posnetka ne verjamejo, češ, zakaj bi podjetje v zasebni lasti želelo objavljati resnico, tiste, ki pa posnetku verjamejo, pa so primerjali z ljudmi, ki verjamejo vsemu, kar se predvaja po televiziji.

Vaš prispevek