Štiri Štajerske občine in Biograd na Moru pripravljajo slovenski vikend

Carmen Leban
2. 2. 2018, 10.44
Posodobljeno: 2. 2. 2018, 10.45
Deli članek:

Hrvaška občina Biograd na Moru je skupaj Občiname Žalec, Slovenske Konjice, Radlje ob Dravi in Moravske toplice in Biograd na Moru, so na sejmu Natour Alpe-Adria predstavile prednosti tesnega medsebojnega sodelovanja. To traja že več kot 40 let, letos pa v tem zelo priljubljenem obmorskem letovišču pripravljajo Slovenski teden, obogaten s številnimi športnimi aktivnostmi.

C.L.
Na Hrvaškem v zadnjem letu pospešeno predstavljajo slovenski turizem.

Biograd na Moru je zelo priljubljena turistična destinacija slovenskih turistov, zato niti ni čudno, da so se stkala prijateljstva s štirimi slovenskimi občinami. To pa je več kot dober razlog za projekt, ki bo popestril dogajanje v času prvomajskih praznikov, ko se bo odvijal Slovenski vikend. "Gre za največji športno rekreativni dogodek na srednjem Jadranu. Množične aktivnosti bodo omogočile, da družine doživijo popoln teden prepleten s športnimi aktivnostmi ter zabavnimi in adrenalinskimi doživetji. Na dogodek smo se še posebej pripravili, saj urejamo tekaške steze,adrenalinski park ter pohodne in kolesarske poti. Glede na to, da so Slovenci tudi zapriseženi jadralci, se obeta jadralna regata in tekmovanje v ribolovu," pove župan Biograda na Moru, Ivan Knez.

V neposredni bližini Biograda na Moru se nahaja Vransko jezero, ki je največje na Hrvaškem. Naši sosedne je skrivajo, da je to njihov velik adut, ki obeta idealno kombinacijo modrega in zelenega turizma. Za turiste pripravljajo presenečenja v obliki adrenalinskih doživetij in užitkov v zaščitenem naravnem parku. Biograd na moru postaja izhodišče za šest največjih narodnih in naravnih parkov.
Štiri slovenske občine z Biogradom na Moru so ponosne na več štiri desetletno gospodarsko, športno in turistično sodelovanje. Na Hrvaškem v zadnjem letu pospešeno predstavljajo slovenski turizem s poudarkom na hribih, največ zanimanja pa je za Roglo in Pohorje. Žalec je vzbudil zanimanje s piv Zeleno zlato, medtem ko je v Moravskih toplicah slovensko hrvaško sodelovanje še mlado in v fazi izmenjave izkušenj.