Zanimivosti

Gobe velikanke v deželi Gorajte

Si. R.
10. 12. 2017, 22.02
Deli članek:

V Gorajtah pri Škofji Loki bo letos v predbožičnem času že osmič zapored oživela Pravljična dežela Gorajte. Zablestela bo v povsem novi preobleki, saj so se letos v njej naselili novi pravljični liki.

Letos so v deželi zrasle čisto prave gobe velikanke.
Podrobnejša navodila najdete na njihovi spletni strani.

Poleg ličnih lesenih domovanj že znanih pravljičnih junakov iz prejšnjih let so letos v Gorajtah čudežno zrasle čisto prave gobe velikanke. Čemu le? Smešno vprašanje, saj je vendar vsem jasno, da v njih prebivajo čisto pravi Smrkci. Uredili so si svoja domovanja in se popolnoma udomačili v Pravljični deželi Gorajte. Odlično se počutijo, le Gargamel jim občasno ponagaja, tako kot to pač zna le on. Tam bo tudi njegov zvesti Azrael, pa njuna stara znanka čarovnica Hogota. Srečali bomo ata Smrka, Smrketo, Vicka, Zmrdo in druge prebivalce Smrkčeve vasice. Seveda bosta v pravljični deželi tudi naša stara znanca, mama in ata Škrat, ki vsako leto razvedrita obiskovalce. Pot vodi mimo zmaja, ki bdi nad pravljično deželo, mimo treh prašičkov in mnogo drugih prebivalcev Pravljične dežele Gorajte. Skratka, predstava bo atraktivna tako za otroke kot za odrasle.

Ukanite Gargamela

Zbirno mesto za obiskovalce bo letos v sami pravljični deželi: »Zbrali se bomo pred hrastom Modrecem in se točno ob uri skupaj podali na polurno popotovanje po deželi pravljic. Smrkcem bomo pomagali ukaniti nadležnega Gargamela in rešiti še marsikatero zagato. Uff, kako smrkastično zabavno bo!«

Predstave se bodo vrstile vsak dan ob 15. in 17. uri, med 18. in 28. decembrom, z izjemo božiča.

Zbirno mesto je pred hrastom Modrecem.