Dobra praksa

Brez česa ne smete na pot

Zoran Franc
9. 12. 2017, 21.01
Deli članek:

Družine blogerk, ki soustvarjajo blog Kam z mulcem, imajo isto navado. Enkrat letno sklenejo družinsko turistično zavarovanje, saj več kot 30 dni na leto preživijo v tujini.

iStock
Na potovanje se zmeraj ustrezno pripravite.

Pod to štejejo tudi vikendi, ki jih preživijo na Hrvaškem. Da se splača, se jim je že večkrat potrdilo na različnih koncih sveta. Za portal Vse bo v redu so zbrale nekaj primerov, ko jim je družinsko turistično zavarovanje še posebej koristilo.

Potovanja z majhnimi otroki so vedno nepredvidljiva. Že povišana temperatura in nepojasnjen osip lahko popolnoma obrneta naše načrte na glavo. Zato ne potujemo brez turističnega zavarovanja. Največkrat nam je prišlo prav zdravstveno zavarovanje z asistenco, ki ob zavarovanju odgovornosti predstavlja osrednje kritje turističnega zavarovanja. 

Italija – vikend obisk zdravnika zasebnika »na dom«

Država, ki jo redno obiskujemo skozi celo leto in ponuja neskončne možnosti za doživetja, je vsekakor sosednja Italija.

Ker je naša mulka »zbolela« za vikend, smo poklicali dežurnega zdravnika zasebnika, ki je prišel »na dom« oziroma tja, kjer smo bili nastanjeni. Pregledal jo je, predpisal zdravila in napisal račun za svoj obisk. Poravnali smo ga takoj, ob povratku domov pa dobili stroške za zdravila in obisk zdravnika povrnjene.  

Da se vaše počitnice ne bodo obrnile na glavo, potujte z zdravstvenim zavarovanjem z asistenco, ki ob zavarovanju odgovornosti predstavlja osrednje kritje turističnega zavarovanja. 

Šrilanka – obisk zasebne ambulante

Vneta ušesa na Šrilanki so bila verjetno posledica skakanja v valove, »prilagojenih« higienskih standardov in vožnje s tuk tukom. Ker ob vnetih ušesih neradi čakamo na razplet, smo se hitro odpravili do edine ambulante. Sprejel nas je izredno prijazen zdravnik zasebnik, ki je po pregledu ušes predpisal antibiotike. Tudi tukaj smo stroške dobili povrnjene kmalu po vrnitvi domov.

Tajska – mednarodni klic zavarovalnega referenta poskrbi za brezplačen pregled in zdravljenje

Tudi na Tajskem smo zdravili vneto uho. Večino časa smo se zadrževali ob morju ter z dve in pol leta staro mulko zganjali vodne norčije. To je bil verjetno razlog, da jo je ponoči začelo boleti uho.

Takoj zjutraj smo se s taksijem odpeljali do bližnje mednarodne bolnišnice. Že med vožnjo smo poklicali zavarovalnico v Sloveniji. Ta je kontaktirala izbrano bolnišnico in jim posredovala vse potrebne informacije o našem družinskem zavarovanju. Ob odhodu nam tako za zdravstvene storitve ni bilo treba plačati, saj je vse to uredila zavarovalnica.

Popotnice Kam z mulcem so opisale še, kako se je izšlo z  obiskom zdravnika na Hrvaškem in v Grčiji. Z branjem nadaljujte na portalu Vse bo v redu (vsebovredu.triglav.si).