UPORABNA ŠARA

Vpojna preproga iz bombažnih brisač

zf
7. 10. 2017, 19.00
Deli članek:

Se tudi v vaši kopalniški omarici skriva gora brisač? Verjetno jih toliko res ne potrebujete, lahko pa iz njih naredite otroški slinček, vpojno preprogo, kuhinjske krpe in še kaj. Preverite!

Dreamstime
Kopalniška preproga iz brisač bo vaš sestop iz banje obvarovala pred mrzlimi ploščicami.

Brisače so pravzaprav bolj uporabne, kot mislite. Z nekaj truda jih lahko spremenite v priročno brisačo, v katero ovijete mokre lase in ki ne bo drsela z glave, ali v penečo milno rokavico, v katero vstavite milo in še kaj.

KOPALNIŠKA PREPROGA

 Iz brisače odrežite pravokotnik velikosti 15 x 30 centimetrov. Prepognite na polovico po širini in zašijte robove. V nastali žep vstavite milo. Peneča milna torbica je pripravljena za prhanje.

Za kopalniško preprogo potrebujete tri različne brisače enake velikosti. Brisačo po dolžini narežite na trakove, široke pet centimetrov. Robove zavihajte navznoter in jih spnite z bucikami. Na eni strani zašijte. Iz trakov, ki ste jih poljubno razvrstili, spletite dolgo kito – ki ji dodate trakove – do poljubne velikosti kopalniške preproge, ki jo boste na koncu zvili v klopčič. Konce zadnjih trakov zašijte, da se kita ne bo razvezala, in prišijte k notranjemu obroču, da bo ostala v spirali.  

DA BO OBLEKA ČISTA

Poskrbite, da boste tako vi kot vaš otrok vstali čisti od mize. Naredite si svoj slinček. Brisačo, velikosti 40 x 60 centimetrov, preložite po širini na polovico. Na sredini mesta pregiba izrežite polkrog. Brisačo razgrnite in nastali krog prešijte še z mehko bombažno tkanino, s čimer boste preprečili paranje. Tako pripravljeno brisačo uporabljajte kot slinček, ki bo otrokova oblačila obvaroval pred madeži hrane.   

KUHINJSKE KRPE

Ste tudi vi privrženec papirnatih brisač, ki zmeraj prehitro zmanjkajo? Poleg tega se, kadar je treba pobrisati polito tekočino, grdo trgajo in ne zadržijo dovolj vlage. Naredite svoje kuhinjske brisače, s katerimi boste lahko obrisali prah, popivnali tekočino, očistili mizo in tudi ogledalo. Za merilo vzemite kartonast tulec, na katerega je bila navita papirnata brisača. Mero uporabite tako za dolžino kot tudi za širino. Iz brisače izrežite kvadratne krpe. Na robove našijte pritiskače, da boste lahko brisače speli med seboj.