Dražba

Princ s talentom do denarja

Nejc Simšič
30. 5. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Britanski prestolonaslednik, princ Charles, je na posebni dražbi svojih umetniških del zbral več kot 350 tisoč evrov za ohranjanje britanskih rečnih lososov.

Profimedia
Princ Charles je tudi ljubiteljski slikar.

Princ Charles je že večkrat dokazal, da ima umetniško žilico, saj se že vrsto let aktivno ukvarja s slikarstvom. In zdaj je svoja umetniška dela postavil na posebno dobrodelno dražbo, s katero so zbirali denar za ohranjanje rečnih lososov v vodah Velike Britanije, saj je tudi sam strasten ribolovec. Predvsem gre za ohranjanje posebne vrste lososa, pri čemer mu je na pomoč priskočil tudi norveški kralj Harald V., ki se prav tako zavzema za ohranjanje lososov.

Princ Charles je na ekskluzivni dražbi prodajal svoja umetniška dela in zbiral denar za losose.

Na ekskluzivni dražbi so kot najdražjo prodali Charlesovo sliko za 5000 evrov, skupno s spletno licitacijo in dražbo pa so zbrali več kot 350 tisoč evrov za fundacijo, ki se zavzema za ohranjanje britanskih lososov. »Zelo smo počaščeni, da se je britanski princ odločil dobrodušno pomagati s svojimi slikami, ki so šle na dražbi za med. Takšnega odziva nismo pričakovali in verjamemo, da bomo še kdaj ponovili dražbo prinčevih umetnin,« so sporočili iz znane britanske avkcijske hiše, kjer je potekala dražba, ki se je je osebno udeležil tudi princ Charles.

Odziv britanske javnosti na dražbo prinčevih slik je bil mešan – nekateri so novico sprejeli z navdušenjem, spet drugi pravijo, da bi lahko denar zbirali za kaj drugega kot za ribe.