Adrenalin

Leto dni adrenalina na Vurberku

xy
27. 5. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pred letom dni se je odprl adrenalinski park Vurberku, ki na idilični lokaciji ponuja veliko možnosti za pustolovsko in adrenalinsko aktivnost.

Oratorij Prihova
Park je namenjen nekoliko mlajšim in tudi odraslim željnim adrenalina.

Pustolovski park Vurberk je svoja 'vrata' odprl pred letom dni. Z namenom širjenja že tako bogate turistične ponudbe v občini, so ga adrenalinski navdušenci postavili na lokaciji nekoč najlepšega gradu, Vurberk, kjer vsako leto potekajo tudi številne kulturne prireditve. Eno izmed takšnih je tudi 26. festival narodnozabavne glasbe Slovenije, ki ga bosta 16. junija prvič skupaj povezovala Klemen Bunderla in Maja Oderlap.

Vurberk je odlična izbira za kratek izlet v neposredno bližino Ptuja, kjer se lahko preizkusite na različnih aktivnostih, če ste nekoliko manj pogumni, pa lahko uživate v neverjetnem razgledu, ki ti ga ponuja idilična pozicija gradu. 

Ana Praprotnik

Park je primeren za goste od 5. leta starosti. Najstarejši obiskovalec, ki je preplezal vse proge, šteje 64 let, najstarejši udeleženec pa 71 let, premagal je prvo progo.

V parku lahko preizkusite svoje fizične sposobnosti na treh višinskih in težavnostnih nivojih, skupaj pa ponuja kar 30 elementov, med katerimi so tudi vožnja z desko, zip-line, slack line, vožnja s kolesom, plezalna stena, pajkova mreža … Posebnost teh naprav pa je v tem, da morate stopnjo izpeljati do konca, zaradi posebnega načina varnostne zaponke na jekleni vrvi oziroma po domače ''zajli'', ki ne dopušča vmesnega odpenjanja. Torej, če ne gre več naprej, boste morali nazaj, za boljšo izbiro se odločite sami. 

Na napravah pa ne sproščate zgolj adrenalina, razvijate tudi moč, ravnotežje, vztrajnost, svojo potrpežljivost, solidarnost ... Čas preživite v naravi, na območju nekdanjega ruskega sanatorija. 

Mirko Jug
Za adrenalin je poskrbljeno.

V prvi sezoni, park je odprt leto dni, jih je obiskalo že več kot 2000 gostov iz celotne Slovenije, njim pa so se pridružili še gostje iz Finske, Belgije, ZDA, Nemčije, Avstrije, Španije, Srbije, Grčije, Slovaške, Švice, Velike Britanije ... Poleg že obstoječih praznovanj rojstnih dni, športnih dni in gledaliških predstav, pa upravitelji parka že iščejo nove ideje in rešitve, s katerim bodo park povečali in naredili še bolj zanimiv.