Na robu mosta ga je malo stisnilo

FOTO in VIDEO: Jan je skočil v globino

pk
25. 5. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Solkanski most je slovenska akrobatska skupina Dunking Devils obiskala že drugič in na njem izvajala vragolije. Za letošnji podvig si je zamislila še bolj adrenalinski projekt kot lani.

DD
Jan je tisti, ki je z vrvjo zanihal nad smaragdno Sočo.

Pogumni fantje radi premikajo meje mogočega, zato svoje akrobatske zgodbe vedno znova začinijo s čim zelo drznim. Uresničujejo vse mogoče nore ideje, med njimi je tudi nedavna, ko so si zamislili guganje z največjega kamnitega mosta na svetu.

Potem ko so lani izvajali akrobacije na premikajočem se vlaku, ki jih je peljal tudi čez Solkanski most, so se letos vrnili na »kraj zločina«, kjer so se odločili izvesti še bolj drzen podvig – guganje pod osrednjim lokom znamenitega mosta.

DD
Prosti pad je ljubljanskemu akrobatu pognal adrenalin po žilah.

Jan Žnidaršič, član skupine Dunking Devils, je namreč skočil čez most, pri čemer ga je po 25 metrih prostega pada ujela vrv in ga zanihala na drugo stran, kjer je opravil brezstično plačilo. Fantje so o tem posneli tudi video, za katerega so prepričani, da bo požel mednarodni uspeh. Ni jim v interesu samo, da pokažejo, kaj znajo, temveč tudi, da ob tem promovirajo slovenske posebnosti, med katere Solkanski most zagotovo spada. 

DD
Cilj je bil, da Jan med guganjem opravi brezstično plačilo.

Nori občutki

»Izkušnja ob skoku s Solkanskega mostu je nora! Na začetku me je bilo sicer malo strah, veliko bolj, kot sem pričakoval. Sploh ko stojiš na robu in gledaš čez most v globino, te kar stisne v želodcu. Po nekaj poskusih pa se človek navadi, tako da je na koncu šlo vse skupaj precej gladko. Skok je bil čisti užitek,« je svojo izkušnjo opisal akrobat Jan Žnidaršič.

DD
Veselje ob uspešnem adrenalinskem podvigu je bilo nepopisno.