KONEC MORE

Konec raztegnjene elastike na nogavicah

zf
6. 5. 2017, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Je tudi vaša nočna mora iskanje, pranje, sušenje in zlaganje nogavic? Se tudi vam vedno znova primeri, da operete vse pare nogavic, a jih med zlaganjem kar nekaj ostane brez pravega para?

Arhiv časopisa Svet24
Ko boste imeli že nekaj vaje iz zlaganja nogavic za sabo, jih boste lahko uredili po motivih ali vzorcih.

Arhiv časopisa Svet24
Nogavici najprej položite pravokotno drugo na drugo.

Arhiv časopisa Svet24
Prstni del spodnje nogavice nato preložite čez zgornjo in ga zavihajte podnjo.

Arhiv časopisa Svet24
Nato preložite še zgornji del in postopek ponovite z drugo nogavico.

Se tudi vam dogaja, da ko odprete predal z nogavicami, iz njega pokuka ducat nogavic različne barve, brez pravega para, ravno v trenutku, ko se vam najbolj mudi v službo? V nadaljevanju razkrivamo, kar storiti, da boste vedno našli par, ki ga iščete. Zlaganje nogavic ter urejanje predalov in omar, sploh če nosite nogavice le ene barve, pa ne bo več težavno, temveč bo dobilo nov smisel.

VES ČAS SLEDITE PARU

Nogavice naberite v pare, še preden jih operete, podobno naredite v trenutku, ko jih pobirate iz stroja, in nato ko jih obešate na stojalo. Pri zlaganju se pogosto kaj zalomi. Številni jih ne želijo zlagati s pomočjo njihove elastike, saj se ta hitro razrahlja, nogavice pa zaradi tega hitro postanejo neuporabne. Predlagamo vam naslednji način, s katerim boste prihranili prostor, čas, denar, par nogavic bo ostal varno v kompletu in ga ne bo treba iskati po celem predalu.

VEDNO V PARU

Nogavici najprej lepo poravnajte. Nato ju položite v križni položaj, se pravi pravokotno drugo na drugo. Prstni del spodnje nogavice nato preložite čez zgornjo, štrleči del podvihajte, da dobite kvadrat. Nato gornji del spodnje nogavice preložite počez. Postopek ponovite še z zgornjo nogavico. Najprej ponovno prepognite prstni del in ga zataknite za konec. Nato preložite še gornji del nogavice, obrnite dobljeni kvadrat nogavice in ga zataknite v odprtino, ki je nastala s prelaganjem. Enako naredite tudi z drugim koncem. Tako zložene nogavice bodo vedno ohranile svojo obliko, elastika se ne bo raztegnila, vi pa boste zmeraj našli točno ta par, ki ga boste zjutraj potrebovali.