Zanimivosti

Vse več gubic na obrazu zaradi strmenja v zaslone

R.T.
11. 4. 2017, 16.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Priljubljen britanski kozmetični kirurg trdi, da so računalniški in telefonski ekrani razlog za zgodnejši pojav gubic in povečano uporabo botoksa.

Profimedia
Vlažilno učinkujejo tudi urea, olivno olje in olje iz grozdnih pečk.

Dr. Navid Jallali opozarja na »epidemijo globokih gubic« pri mladih ženskah. Gubice naj bi se formirale bolj zgodaj kot včasih, za kar sumi strmenje v računalniški ali mobilni zaslon.

»Ko strmimo v računalniški zaslon je naša naravna reakcija, še posebej, če se koncentiramo, da se namrščimo. To nenehno mrščenje je vzrok za epidemijo globokih gubic na čelu in okoli oči,« je dejal Dr Jallali za britansko televizijo Channel 5.

Ker mlajše generacije vse pogosteje uporabljajo elektronske naprave z zaslonom, ima to negativen učinek na kožo, zaradi česar se vse več mladih žensk odloča za korektivni kozmetični poseg z vbrizgavanjem botoksa, trdi Jallali.

»V preteklosti sem zavračal ženske v dvajsetih, ki so želele injekcije botoksa, saj se mi to ni zdelo potrebno,« pravi Jallali. »A v preteklih petih letih vidim vedno več primerov, kjer je botoks popolnoma utemeljen, saj imajo pacienti globoke in očitne gube zaradi mrščenja pa so stari le 25 ali še mlajši,« še pojasnjuje kirurg.

V razvitem svetu je nenehna uporaba naprav z ekrani izjemno razširjena. Tako povprečen Britanec v dnevu kar 9 ur in pol strmi v zaslone, kar je več časa kot ga nameni spanju.