Prerokovanje iz ognja

Vedeževanje: Prihodnost v plamenih

sn
20. 2. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Že v davni preteklosti so takratni ljudje iz barv in gibanja plamenov znali razbrati, kakšen bo pridelek na polju ali plen na lovu.

Dreamstime
Vsak, tudi najmanjši plamen ima takšno moč, da človeka kar nekako hipnotizira.

Kakor pri mnogih drugih oblikah vedeževanja mora biti tudi pri tej človek sam s svojimi mislimi, ki so v tem primeru osredotočene na plamene.

Ogenj je treba le pozorno opazovati in iz oblike njegovih plamenov lahko razberemo povezanost svoje sedanjosti s prihodnostjo.

Ogenj s tremi dušami

Kadar je ogenj razmeroma majhen in iz njega plapolajo ozki, nizki in pravilno oblikovani plamenčki, drva pa počasi in enakomerno gorijo, to obeta vse najlepše, kar si želimo.

Predstavljamo si, da je ogenj razdeljen na tri dele: desni, levi in sredinski. Pozorno opazujemo, kje je plamen najvišji, nato pa, ne da bi odmaknili pogled, s kemičnim svinčnikom na papirju (najbolje je, če je ta prepognjen na tri dele; kot harmonika) označimo, na katerem delu se plameni dvigajo najvišje. Nato pogledamo, na katerem delu papirja je vidnih največ sledov svinčnika.

Na levi: preteklost, družina, korenine

Iščemo nekoga ali nekaj, v kar bi lahko verjeli. To je lahko dobrotnik, ki mu zaupamo, neka trdna zveza ali pa varnost nasploh. Možno je, da imamo družinske težave, ki jih ni tako preprosto rešiti. Vendar pa bomo naleteli na razumevanje in podporo, mogoče tudi na nekoga, ki se mu bomo lahko na ramenih zjokali.

Na desni: jutri, sanje, možnost

Vstopamo v stanje neke posebne aktivnosti. Gre za neko pravo dogodivščino ali celo norost, v katero nas neizogibno žene usoda. Storiti ne moremo ničesar, lahko samo opazujemo in upamo, da se bo vse srečno končalo. Možnosti za to vsekakor so.

V sredini: naš jaz, naša čustva

Smo v obdobju, ko je v nas močna želja, da bi nekoga ljubili ali bili sami ljubljeni. Je pa to tudi obdobje, ko se najbolj skriti del naše osebnosti pojavlja med dobrim in zlim. To je približno tako, kot bi se naša najgloblja iracionalna plat skušala osvoboditi. Nikar se torej ne čudimo, če se bomo zaradi svoje vihravosti znašli v neugodnem položaju.

Let ognja

Kadar ogenj plapola v vetru, plameni so ukrivljeni in hitri, barva pa se preliva od rdeče, škrlatne do oranžne, je to znak, da je napočil naš trenutek – čas za podvige na vseh področjih. 

Velikost ognja je odvisna od tega, kako smo razporedili drva. Opazujmo torej to muhasto igro plamenov.

Ogenj gori enakomerno, brez plamenov in isker, ki bi uhajali na vse strani. Občutek popolnega zadovoljstva, začetek lepih stvari, prijetnih čustev, zaupanja vase.

Nepravilen ogenj, barva prehaja od svetlo oranžne do živo rdeče; ognjeni zublji se dvigajo in spuščajo. Plameni, ki se dvigajo in spuščajo, pomenijo motnje in prepire; izgubljali bomo razne predmete, imeli zmenke, ki bodo izzveneli tjavdan. Če skupaj s plameni v zrak prskajo tudi iskre, bodo vse te nadloge le prehodnega značaja.

Ogenj, ki žari naprej, dim pa se dviga nazaj. Vrača se nekaj iz naše preteklosti, staro poznanstvo ali izgubljena ljubezen, storjena napaka ali neprijeten spomin, ki nas vznemirja.

Ogenj z majhnim in nemirnim plamenom ter veliko dima. Nikakor nam ne gre. Pogumno se pripravimo na soočenje s kakšno težavo ali izgubo. Po drugi strani pa lahko takšen plamen napoveduje neko izrazito magično privlačnost. Takšen ogenj se imenuje »ogenj čarovnic«.