Gibanje

S plesom do lepo oblikovane postave

ud
19. 2. 2017, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zavidljive obline plesalk (in plesalcev) niso naključje, ples je odličen način za porabo odvečnih kalorij, poleg tega pa krepi mišice in je super aktivnost za sproščanje.

Profimedia
Dvigovanje lastne teže med plesom pozitivno vpliva na gostoto kosti.

Da boste lažje izbrali ples, primeren za svojo postavo, vam predstavljamo nekaj najučinkovitejših načinov zibanja po ritmu, skupaj s številom kalorij, ki jih boste pokurili v eni uri plesa.

Ples ob drogu

Standardni plesi naj bi zniževali krvni tlak in zmanjševali možnost nastanka srčnih bolezni. Boljša koordinacija oziroma večje obvladovanje telesa prispeva k izboljševanju samozavesti. 

Porabili boste okoli 320 kalorij, kar je enako enemu McDonaldsovemu cheeseburgerju. Ni naključje, da je ples ob drogu zadnja leta pravi hit. Vadba je tako vsestranska in zahtevna, da jo priporočajo celo strokovnjaki. Ena ura treninga vključuje vse tipe vaj – vaje za moč, aerobne vaje in raztezanje, poleg tega pa še elemente akrobatike. Ples ob drogu je idealen za tiste, ki želijo shujšati in hkrati izoblikovati mišice – še posebej na ramenih in rokah. »Kavč krompirčki« pa bodo na začetku težko sledili vajam. Idealen je za ženske, ki bi rade dosegle športen, mišičast videz.

Trebušni ples

Porabili boste okoli 280 kalorij, kar je en smetanov sladoled z jagodnim prelivom. Slovensko ime plesa je nekoliko zavajajoče; trebušne mišice, čeprav zelo vključene v plesne gibe, niso tiste, ki so med plesom najbolj na udaru. Z vadbo poleg trebušnih krepimo tudi vratne in medenične mišice ter oblikujemo boke, še posebej intenzivno pa trebušni ples deluje na stegna in noge. Idealen je za ljubiteljice lahkotnejše rekreacije, ki bi rade izoblikovale stegna in noge.

Profimedia
Ples v paru je idealen za starejše, ki imajo povišan krvni tlak, in tiste, ki želijo okrepiti samozavest.

Salsa

Porabili boste okoli 400 kalorij, kar je ena pica margarita. Če je vaš cilj hitro izgubljanje telesne teže, je ta hitri latinskoameriški ples prava izbira za vas! Pri salsi, kot tudi pri večini drugih latinskoameriških plesov, je pomembno, da se gibljete lahkotno in hitro. Pravzaprav gre za aerobno vadbo, ob kateri se lahko v zelo kratkem času znebite morebitnih odvečnih kilogramov. Idealna je za hitro hujšanje.