Zvezde

V krempljih vedeževalke

Roža Karan
31. 12. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Priljubljena slovenska astrologinja Roža Karan je pod drobnogled postavila Tino Maze, Mira Cerarja, Ano Klašnja in Jana Plestenjaka ter nam razkrila, kaj jim napovedujejo zvezde.

Lady

Miro Cerar: Kaj nas čaka pod njegovo taktirko

Slovenija je ena najbolj trpežnih deželic v Evropi. Na našem zvezdnem nebu se dogajajo vstajenja političnih zvezdnikov in Slovenci, vajeni vsega hudega, vse prenesemo in vzdržimo. Tako je že od leta 1988, odkar iz ozadja in ospredja reže in kroji naš vsakdan ena in ista oseba. Kdo je to, vam ne bo težko uganiti. Naše vlade so od samostojnosti vse do zdajšnjega trenutka vodili po nebesnih znamenjih razvrščeni: bik (Janez Drnovšek), za njim za kratek čas tehtnica Andrej Bajuk, potem znova Janez Drnovšek, pa kozorog Anton Rop, zatem devica Janez Janša, nato škorpijon Borut Pahor, za njim spet devica Janez Janša, pa ovnica Alenka Bratušek, zdaj pa smo spet pod vplivom device predsednika vlade Mira Cerarja. Planet Mars, ki vodi njegove energije, je v njegovi rojstni karti v diplomatski tehtnici in prav zato je Miro Cerar človek soglašanj, zelo pomirljiv in prav nič militanten. V astrologiji je znano, da je Mars zadolžen za sodelovanje, prepričljivost, družabnost. Našega prvega ministra motijo krivice, vsa neravnovesja in nepravilnosti. Zato si neustavljivo želi urediti državo v takšno, kot si jo želimo tudi mi državljani. Žal Miro Cerar ni parlament, ni edini minister in ni edini državljan. Za ureditev takšnega kaosa, ki je nastal pod večletnim javnim in podtalnim delovanjem črnih energij v preteklosti, pa potrebuje ogromno referenčnih energij. Kajti Slovenija potrebuje odločno roko in ustvariti je treba red tam, kjer ga danes ni. In prav to bo za predsednika vlade trd oreh. Padec začetnega navdušenja nad njim je bil žal predvidljiv. Slovenci pričakujemo vlado, ki ima v roki čarobno palico ali vsaj »antibiotik«, s katerim bi pričarala hipne spremembe, ki pa ne bi ničesar spremenile. Morda to namiguje na našo mlačnost, neodločnost, mlahavost, ki je značilna za ta čas in državljane. Nismo bojevniki, nismo glasni, žal smo vse preveč zazrti vase in v svoj vrtiček.

Slovenci nujno potrebujemo elektrošok. Potrebujemo nekaj, da bomo začeli poslušati svoj notranji glas. Miro Cerar bo moral prav zdaj močno zavihati rokave, če bo želel vztrajati, da doseže cilj, ki si ga je postavil pozno spomladi. V zadnjih mesecih vstopa na pomembno področje njegovega življenja planet Saturn, ki je neizprosen učitelj: zahteva vztrajnost in nepopustljivost, zato pravimo, da je njegovo učenje trdo. Tako tudi Mira Cerarja in njegovo stranko, posredno pa tudi nas državljane, čaka zahtevno obdobje. Prelomno obdobje se bo za Mira Cerarja začelo šele tam nekje leta 2017, ko se bo naredil in se iz strokovnjaka za pravo končno prelevil v pravega politika. Zvezde mu sicer kažejo naporno in zahtevno obdobje. Toda njegova natančnost in deviška doslednost v kombinaciji z Luno dajeta vedeti, da bo zdržal. Njegov kapital je zvezda Regulus, ki pove, da ima politično karizmo, ki je njegova in je ni mogoče kupiti, in ki daje upanje njemu in nam, da bomo družno zdržali to odisejado.

Zvezdni napotek Miru Cerarju pa bi bil, naj upošteva, da moramo ostati gospodarji na svoji zemlji, saj imamo dovolj znanja in smo kot narod zelo delavni in vestni. To je edino pravilo, ki bi ga moral upoštevati, sicer se nam slabo piše. Zavedati se moramo, da je imel v prvih stotih dneh vse prej kot preprosto obdobje pri sestavi vlade. Menjavanje in odstopanje ministrov je bilo zanj velika preizkušnja, a ker je, kot kaže, zdržal, je vredno, da še naprej vztraja.

Tina Maze: Se res poslavlja od belih strmin?

Naša prva dama belih strmin je tipična predstavnica bikovih energij: trmasta, bojevita, prodorna, ambiciozna in naporna. To zelo dobro vedo vsi, ki živijo z njo. Kot bikica ima potrebo po tem, da ima vse, prav to pa je tudi motor njenega uspeha. Imeti hoče svojo družino, svoj dom in odlično kariero. To napovedujeta najprej Mars in nato Merkur, oba v biku. Treba je povedati, da ima Tina v nasprotju z mnogimi srečo, ker ima vedno na voljo še eno, še boljšo priložnost, kar se kaže skozi Merkur in Venero. Zato lahko pričakuje, da bo njena naslednja  kariera še bolj sijoča in še bolj donosna. Astrološki raziskovalci vedo, da ima Tina v rojstni karti pomembno postavljeno Luno, ki v kozorogu dominira visoko na nebu. Ta je pomembna v njeni rojstni karti, ker pokriva področje družine. Tina Maze je bistro dekle, ki natanko ve, kaj hoče od življenja.

Ta hip njeno Luno napada, kot pravimo, Pluton, zato ima zelo burno obdobje, ki od nje zahteva odločilne poteze. V tej sezoni bo odpeljala še nekaj odmevnih zmag, zatem pa se bo počasi usmerila v novo poslovno smer. V glavi ima že načrt, kje se bo preizkušala v prihodnje. Zdaj ko je na vrhuncu kariere, je pravi čas, da ujame idealen trenutek, da se čim bolje proda. Če bo ta trenutek zamudila, se ji lahko to krepko maščuje, kar tudi sama dobro ve.

Ob rojstnem dnevu je vstopila v novo obdobje, ki ga imenujemo čas žetve in čas ljubezni, ustvarjanja, želje po otroku. Zgodba iz tega obdobja se bo končala ob njenem rojstnem dnevu leta 2016.

V letu koze, ki nastopi ob prvem mlaju v vodnarju leta 2015, pa se bo odločala o svojem naslednjem koraku. Smučanja sicer ne bo povsem obesila na klin, se bo pa poslovila od klasičnih tekem in obrnila list svojega življenja v drugo smer. Tina ima pred seboj še eno snežno sezono, v kateri se bomo veselili njenih zmag. Potem pa bo šla po svoje!

Jan Plestenjak: Bo končno našel srečo v ljubezni?

Najbolj priljubljeni slovenski pevec je po nebesnem znamenju oven, okrašen z vodnarsko karizmo in umirjen s kozorogovo premišljenostjo. Jupitra, ki predstavlja vse najpomembnejše ženske v Janovem življenju – mamo, prijateljice, oboževalke –, ima pevec v enajsti poziciji, tam, kjer se kažejo prijateljstva. Jan je v resnici nežna in občutljiva duša. Po videzu hrust, po gibanju mačka, po značaju zagledan v svoj svet. V njegovi karti je zaznati veliko vodnarja, kar ga za vedno povezuje z njegovo mamo, ki je zanj vse: prijateljica, zaupnica, sogovornica, okuševalka. Jan vse življenje išče idealno žensko, idealno ljubezen, ukleščena Venera pa ga vedno žene naprej v raziskovanje. Skozi življenje bi že zdavnaj lahko potoval v družbi srčne izbire. Toda ne! Vse od rojstva že išče in išče, a ne najde prave. Tokrat bo ob praznovanju novega življenjskega leta zasukal vse svoje potrebe, želje in sanje. Končno bo našel svoj cilj in na koncu poti bo stala ona, ki bo natanko takšna, kot je zapisana v zvezdnem vzorcu. Luna te čase potuje po njegovi hiši ljubezni in Jan se bo zaljubil, se vdal in rekel da. Pluton, ki sedi na njegovi Luni, napoveduje globalne spremembe. V letu koze bo osvobojen in spremenjen. Naredil bo pomemben prestop in preskok.

Ana Klašnja: Bomo slišali poročne zvonove?

Devica z dvojčkovo Luno, z ranljivo Venero v raku, z mogočnim Marsom v škorpijonu, pobarvana pa v barve kozoroga. V teh mavričnih ovitkih se skriva nežna in odločna, bistra in romantična Ana Klašnja. Iskalka ljubezni, vrhunska  igralka, ki izjemno obvlada gibanje, ples. Njega, ki ji je pisan na kožo, je že našla. Njen Miha Krušič je z njo karmično povezan s Saturnom. Tam, kjer ima Ana Luno, ima Miha Venero, sad pa je klasična ljubezen, ljubezen na prvi pogled. Ana in Miha sta zelo enaka in zelo različna hkrati. Sta kot eno, zagledana v isto stvar, oba predana plesu, oba malce »zadeta« z življenjem, ki ga živita in čutita. Ana je od nekdaj izstopala iz povprečja. Opazna in nepozabna je vstopila v življenje mnogih, a od tam tudi odšla. Tokrat je drugače. Ob rojstnem dnevu je vzela stvari, kot pravijo zvezde, v svoje roke in zdaj obrača nov list v knjigi življenja. Izpeljala bo nekaj odmevnih potez, začarala s svojimi nastopi  tiste, ki razumejo govorico giba, in odplesala v novo življenje. Prihajajoče leto je za Ano Klašnja prelomno, posredno z njo pa tudi za Miha Krušiča. Čas, ki trka na njuna vrata, pomeni zanju novo obdobje, polno novih načrtov, novih ciljev in nove sreče. In ker zvezdogledi gledamo v zvezde in se z njimi družimo,  je v tem jeziku povedano, da so trdi časi učenja preteklost, zdaj prihaja čas žetve in obilja. In ko se bo Jupiter postavil na svoje mesto na Soncu v karti Ane Klašnja, bo dahnila svoj da!