SAMSUNG GALAXY NOTE 7

Previdno, če imate tak telefon

A.K./STA
9. 10. 2016, 12.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tudi pri zamenjanih Samsungih Note 7 vse več vžigov

Vse več je dokazov, da južnokorejski Samsung ne bo tako hitro odpravil težav z nevarnimi mobilniki Galaxy Note 7. Sedaj so znani že trije primeri, ko naj bi se vnel zamenjani telefon, na katerem naj bi bila napaka odpravljena.

Samsung je v začetku septembra ustavil prodajo novega modela pametnega telefona Galaxy Note 7 in odpoklical 2,5 milijona aparatov, potek ko se jih je nekaj med polnjenjem baterije vnelo. A kot kaže, težavam še ni videti konca.

V sredo je odjeknila prva novica o samovžigu tudi domnevno novega, že zamenjanega primerka. V ZDA je takrat prišlo do evakuacije letala letalske družbe Southwest Airlines, še preden je to vzletelo iz Louisvilla, potem ko se je iz mobilnika enega od potnikov začelo kaditi.

Twitter
Samsung Galaxy Note 7 je imel baterijo, ki se je še posebj rada vnela.

Kasneje sta o vžigu že zamenjanih telefonov poročala še dva ameriška uporabnika. Neka 13-letnica je tako ta konec tedna ameriški televiziji KTSP povedala, da je v petek najprej začutila goreč občutek pod prsti, nato pa opazila, da se je med drugim stopila zaščitna plast na telefonu. Na fotografijah so jasno vidne poškodbe na napravi. Oče deklice, ki prihaja iz mesta Farmington v zvezni državi Connecticut, je medijem predložil potrdila o nakupu, ki dokazujejo, da je deklica 21. septembra zamenjala nevarni telefon.

V Samsungu so pojasnili, da primere še preučujejo.

V drugem primeru pa je moški iz kraja Nicholasville v zvezni državi Kentucky za televizijo WKYT povedal, da se je v torek zbudil zaradi sumljivega vonja - spalnica je bila polna dima, ki ga je povzročil goreči telefon. Zamenjani aparat je uporabljal teden dni. Zaradi zastrupitve z nevarnim dimom je moški obiskal tudi bolnišnico.

V zvezi s sredinim zadržanim letalom je Samsung pojasnil, da se bo lahko o incidentu izjasnil šele, ko bo imel možnost pregledati telefon. Prav tako incident preverja ameriški urad za zaščito potrošnikov, ki vodi uradni odpoklic oziroma zamenjavo naprav.

Samsung sporni telefon Note 7 prodaja od avgusta. V ZDA so do sredine septembra poročali o 92 incidentih z njegovo prvo različico.