ALKOHOL

Ubil ga je prijatelj: našli so truplo 40-letnega moškega

A.K.
9. 10. 2016, 12.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Belovarju so našli mrtvega moškega v soboto okoli 11.00 ure zvečer. Policija sumi, da je bil moški ubit, zato sledi preiskava.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

27-letni moški iz naselja Gornje Plavnice je bil pridržan na okrajnem državnem pravobranilstvu zaradi suma, da je v soboto z nožem umoril Kristijana Dugančića. Policija je truplo našla v soboto zvečer, okoli 11.00 ure, v družinski hiši, kjer je živel sam.

Meščani domnevajo, da je do umora prišlo zaradi sporov med moškima, ki sta bila v stanju močne vinjenosti. Moška naj bi bila prijatelja, ki sta veliko časa preživela skupaj, imela pa naj bi tudi kar nekaj težav z zakonom zaradi alkohola in manjših kraj, ki so se zgodile v skupnosti, kjer sta živela.

Po najdbi trupla se je policija brž podala v iskanje za osumljencem in ga hitro našla. Pokojni in osumljenec sta bila tudi soseda, delile so ju le 4 hiše. »Pokojni je živel sam v njegovi hiši vse od očetove smrti, ki pa je bil tudi alkoholik. Mama je njega in brata zapustila že davno in se odselila nekam na Jadran,« je povedal anonimni meščan. Pokojnemu, ki je imel finančne težave, je pomagal brat, je živel malo stran iz Belovarja. Osumljeni pa je živel z dedkom in babico, po pričanju meščanov naj bi bil nerazdružljiv s Kristijanom. Kaj je bil vzrok njunega spora, se zaenkrat še ne ve.