Živelo blagostanje

Majhni triki, ki nam prikličejo denar

sn
1. 10. 2016, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Feng šuj že stoletja pridno uči o tem, kako nujno je v svojem domu in življenju ustvariti pogoje, da energija, ki je za varnost in blagostanje nujno potrebna, lepo kroži. Ko je govor o denarju, so stvari malce bolj zapletene – a jih je le z malo spretnosti mogoče lepo urediti.

Profimedia
Grozdje, pa naj bo belo ali rdeče, deluje kot naravni čistilec, ki čisti kožo od znotraj in od zunaj, tako da odstrani nečistoče, ji da sijaj in žar.

Denar je vrsta energije, pri kateri ni pomembno zgolj to, da jo imamo, temveč je bistveno, da v naše življenje prihaja in kroži.

Tako je na primer splošno znano, da je jugovzhodni del našega doma v direktni povezavi s hitrim pritokom denarja v našo hišo. Toliko bolje, če je v tem delu čim več oken. A če so okna zaprta, umazana in okenske police pred njimi blokirane s cvetjem ali okraski ali če je pohištvo nameščeno tako, da otežuje prihod do okna ali onemogoča njegovo polno odpiranje, bo to pritok denarja otežilo ali celo preprečilo. Izplača se potruditi in sprostiti energijo oken, saj s tem polnimo svojo denarnico.

V predsobi si, če je le mogoče, omislite kristalni lestenec. slika Grozdje naj bo vedno na naši mizi – sveže ali umetno, belo in rdeče, saj je pravi magnet za denar.

Barve so pomembne

Obstaja pa še nekaj manj znanih pravil, ki pospešujejo kroženje denarja po našem domu. Tokrat vam razkrivamo nekaj nadvse preprostih, primernih za vsako okolje in vse tipe stanovanj.

Kot področje denarja se v stanovanju razume tisti del, kjer se na primer pregledujejo računi in položnice, spravlja drobiž in podobno. Tu naj kraljuje zelena barva, ki simbolizira rast, prebujenje, vitalnost, zaželena pa je tudi vijoličasta, ki je barva bogastva.

V kuhinji imejte vedno posodo z grozdjem – če je le mogoče, namešajte belo in rdeče grozdje, saj sta pravi magnet za denar. V teh dneh je grozdja v obilju, tako da boste dobronamerno navodilo izpolnili takoj, ko pa se bo sezona domačega grozdja končala, ga zamenjajte z umetnim, saj je za pretok energije denarja prav tako učinkovito kot sveže. V trgovinah je izbira replik sadja zelo velika in tako dobro narejena, da je naravno sadje od umetnega včasih že težko ločiti.

Predsoba ima ključno vlogo

Pri denarju ni dovolj, da ga le pritegnemo k sebi, ampak moramo tudi omogočiti, da njegova energija kroži. 1 kristal, obešen na običajno svetilko, že pomaga pri aktivaciji energij.

Kadar je predsoba, sploh če je v obliki hodnika, »zabasana«, prihod denarja že v kali zatre. Odstranitev navlake iz nje je res nujna. Vhodna vrata se morajo odpreti z vso svojo širino in popeljati v čist in svetel prostor, v katerega je veselje vstopiti. To veselje naj bi čutil tudi denar. V predsobi je nadvse priporočljiv tudi kristalni lestenec ali pa na običajno svetilko obešen vsaj en kristal, saj ti veljajo za ene najmočnejših feng šuj aktivatorjev.

In še enkrat za vselej osnovno navodilo feng šuja: tako za energijo denarja kot vsega drugega je najbolj pomembno, da so prostori prehodni. Prav vsak kos pohištva, v katerega zaradi neprimerne namestitve zadenete, zbudi slabo energijo in blokira pretok dobre.