Zanimivosti

Do dvesto evrov dam!

Marjan Kodelja
24. 9. 2016, 16.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pogledali smo ponudbo mobilnih operaterjev in izbrskali tri modele.

Odgovorili bomo na vaše vprašanje.

Vas zanima kaj koristnega o modernih napravah, imate vprašanje, a ne dobite pravega odgovora. Pošljite vprašanje na urednistvo@svet24.si in zadevo bomo raziskali.

Tak znesek imajo največkrat v mislih ljudje, ki sprašujejo za nasvet pri nakupu pametnega telefona. Zato smo pogledali ponudbo mobilnih operaterjev in izbrskali tri modele, ki so pri operaterjih približno v tem cenovnem obsegu, v prosti prodaji pa se gibljejo okoli 300 evrov.

Vsak od trojice ima svoje prednosti in slabosti ter se dobro obnese pri večini opravil, ki jih od telefona pričakuje povprečno zahteven uporabnik. 

P9 lite ponuja najbolj zaključen »komplet«, pa še bralnik prstnih odtisov ima. Zaslon je dober, prav tako trajanje baterije, ostalo pa ravno prav dobro, da mu glede na ceno težko pripišemo večje pomanjkljivosti.

Trojica za okoli 300 evrov

Sony xperia XA, približno 300 evrov;

Samsung galaxy J7, približno 315 evrov;

Huawei P9 lite, približno 270 evrov.

J7 je izmed teh treh najdražji, nekatere pa bo motila tudi nizka ločljivost sicer velikega zaslona. Po zmogljivosti je malenkost nad ostalima dvema, nima pa bralnika prstnih odtisov, ki postaja bolj kot ne nujna stvar vsakega telefona. 

Xperia XA se je uvrstila na sredino, vendar tudi nima bralnika. Je pa od vseh treh najbolj všečna in jo je najlažje uporabljati z eno roko, pa še njen fotografski del je za odtenek boljši.