Ljubki "kužki"

FOTO: Kosmatinci, ki se ne zavedajo svoje velikosti

ud
2. 9. 2016, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ljubitelji večjih pasem psov se zagotovo spopadajo s "težavo", ko se njihov kosmatinec ne zaveda, kako velik dejansko je, in se stisne k njim ali jim zleze v naročje, kot da bi imel le tri kilograme.

facebook
Nemška doga se rada stisne k lastniku med spanjem. Mogoče bi bilo bolje reči, da je lastnik kar dogina postelja.

facebook
Ta dva staroangleška ovčarja ne moreta brez lastnika in se poskušata peljati z njim na motorju.

Kot človekovi najboljši prijatelji psi pogosto želijo biti svojim lastnikom tako blizu, kot je le mogoče. V tem primeru govorimo o tem dobesedno. Nekateri veliki ljubeči psi nimajo nobenega prostorskega zavedanja, saj misleč, da so zelo majhni, zlezejo lastniku v naročje. Lastniki nerodnih velikih psov so tako objavili nekatere prav smešne fotografije na družbenih omrežjih.

Smešno

Obstajajo fotografije bernardincev, kako sedijo v naročju svojih lastnikov, pa take, kjer staroangleški ovčarji sedijo za hrbtom lastnika na motorju ... Fotografije prikazujejo kosmatince in njihove lastnike, ki so ob svojih pasjih prijateljih pogosto zasenčeni in še pogosteje zmečkani.

Psi

Psi so najštevilnejši plenilci na Zemlji. 

Najpogostejši domači ljubljenčki nosijo znanstveno ime Canis lupus familiaris in so štirinožni sesalci. So podvrsta volka, ki smo jo ljudje udomačili pred skoraj 15.000 leti. Zanimivo je to, da so bili psi prva udomačena žival. Tako so se razširili po vsem svetu in spremljajo ljudi kot delovne živali, čuvaji, lovski pomočniki ali pa samo kot domači ljubljenčki. Svetovna populacija psov naj bi bila nekje med 700 milijoni in milijardo.