Nenavadno

VIDEO: Upepelili so ga, on pa se je vrnil domov...

R.T.
30. 8. 2016, 20.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hčerka se je komaj sprijaznila z izgubo očeta, ko so ga pripeljali domov.

Youtube
Miguela so že pokopali.

Kaj vse se zgodi živemu človeku, bi lahko rekli ob dogodku, ki se je zgodil v Mehiki. Miguel Angel Gomar De Luna (74) je bil nemirnega duha in je imel rad alkoholne pijače. Nekega dne je zapustil dom za ostarele, kjer je preživljal jesen življenja, in izginil neznano kam. Policija ga je iskala neuspešno, po več mesecih pa so našli truplo, za katero so po opisu verjeli, da je Miguelovo. 

Miguelova hči Lucera Gomar Ramos je pogledala fotografije trupla, ki pa je bilo v zelo slabem stanju. Pod pritiski policistov je vseeno podpisala dokumente, s katerimi so potrdili Miguelovo smrt. Sicer ji sploh en bi izročili trupla.

Družina se je nato od Miguela primerno poslovila, truplo pa so upepelili. Dva meseca po zadnjem slovesu od očeta pa je hči prejela telefonski klic, v katerem so ji sporočili, da so našli njenega očeta. Živega. Policija ga je našla na ulici, kjer je prosjačil za denar, s katerim bi si lahko kupil alkohol. Na glavi je imel veliko rano, najverjetneje zaradi padca med pijančevanjem. 

Družina je bila ob vrnitvi že mrtvega družinskega člana srečna, nato pa se je začela "birokratska vojna", saj so morali znova oživiti mrtvega Miguela, pristojni organi pa morajo ugotoviti, čigavo je bilo truplo, ki so ga izročili družini.