Počitnice

FOTO: Slovenski politiki spet ujeti med dopustom

Simon Rosc
30. 8. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Počasi se počitnice končujejo. Časa za oddih je zmanjkalo tudi politikom. Še enkrat smo preverili, kje so dopustovali in kako so se imeli. Nekateri morsko, drugi gorsko, tretji športno.

Alenka Bratušek je po morskem dopustu takole na Bledu hranila labode.

Slovenski politiki so dopust preživeli na različne načine; nekateri so planinarili, drugi plavali v morju, tretji tekli.

Pa začnimo z nekdanjo premierko Alenko Bratušek, ki nam je že kmalu na začetku poletja pokazala, kako so na plaži videti sveže nalakirani nohti. Tokrat pa je očitno sledil še bolj gorski del dopusta. Obiskala je Bled, kjer je hranila labode, na roko pa si je pritisnila preštevilne žige z gorskih vrhov, ki jih je obiskala.

Ministrica Anja Kopač Mrak je dopust preživela aktivno. Jutranji tek na morju je zanjo nekaj običajnega, za svoj rojstni dan proti koncu avgusta pa si je privoščila adrenalinsko doživetje v Postojni. Predsednik SDS Janez Janša ima veliko raje hribe in gore kot pa morje. Na svojem facebooku je poslal pozdrav z Zlatorogovih polic.

Med slovenskimi politiki je opaziti vse večji trend planinarjenja.

Poslanka SMC Jasna Murgel je z možem uživala v morskih valovih, podpredsednik državnega zbora pa se je s svojo ženo, manekenko Iryno, še drugič letos namočil v slani vodi. Jernej Vrtovec iz NSi je z družino dopustoval na Pagu, Dejan Židan pa je nabiral kondicijo za vročo politično jesen.

Tudi evropski poslanci so si privoščili oddih. Lojze Peterle je kolesaril in se vozil z letalom, Tanja Fajon pa je dopustovala v Grčiji in na Braču.