Vse za ljubezen

FOTO: 1837 km: prekolesaril tudi "majhno Slovenijo", da bi prišel do ljubezni

R.T.
28. 8. 2016, 14.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za pot je potreboval devet dni.

Twitter
Prekolesaril je tudi Slovenijo.

Kakšna ljubezen, lahko rečemo ob dejanju Belgijca, ki se je zaradi ljubezni pripeljal s kolesom iz Belgije do hrvaške Rogoznice.

Thomas Moens (26), ki je zaposlen v kabinetu belgijskega ministra za migracije, je s kolesom prepeljal skoraj 1850 kilometrov, da bi zaprosil Hrvatico Nino Ercegović.

"Rekla je, da nisem izgledal prav dobro in moj vonj ni bil pohvaljen,“ je za Index.hr dejal Belgijec. Prevozil je Belgijo, Luksemburg, Francijo, Nemčijo, Lichenstein, Švico, Italijo, Slovenijo in Hrvaško. V devetih dneh.

Na potovanju ni imel težav, spremljalo pa ga je tudi lepo vreme. Najtežji, hkrati pa tudi najlepši del potovanja, je bila pot preko Alp v Italiji. Pravi, da se je počutil, kot da bi stal  na strehi sveta.

Je prišlo do trenutka ko je hotel vse skupaj opustiti in kupiti karto za vlak? Thomas pravi, da ne. Takšno potovanje je načrtoval že dlje časa, tako, da je v teh devetih dneh doživljal pravi val adrenalina in opustitev načrta ni prišla v poštev. 

Na twitterju je Thomas objavil tudi fotografijo pred slovensko mejo. Zapisal je, da ga po sedmih dneh kolesarjenja do Hrvaške loči le še ta "majhna država".