Loterijski dobitek

Srečo je treba deliti: razveselila se je ljubljanska občina

M.K./STA
3. 8. 2016, 21.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Proračun Mestne občine Ljubljana se je okrepil za dobrega pol milijona evrov. Kot občini, kjer ima stalno prebivališče dobitnik konec junija izžrebane sedmice, ji je namreč pripadel 15-odstotni davek od skoraj 3,5 milijona evrov vrednega loterijskega dobitka.

Thinkstock
V mestni občini Ljubljana so potrdili, da so v torek "zabeležili transakcijo v dobro, v znesku 523.194,56 evra, katere plačnik je Loterija Slovenije d.d.

Srečni dobitnik, ki je listek vplačal v občini Domžale, je po izplačilo sedmice prišel v ponedeljek. Na svoj račun je prejel skoraj tri milijone evrov. Več kot pol milijona evrov pa je pripadlo občini njegovega stalnega prebivališča.

Kdo je srečni dobitnik, ni znano, tako tudi ni bilo takoj jasno, kateri občini bo pripadel davek. So pa na Mestni občini Ljubljana potrdili, da so v torek "zabeležili transakcijo v dobro, v znesku 523.194,56 evra, katere plačnik je Loterija Slovenije d.d.".

Zakaj bodo sredstva porabili, za zdaj še ni jasno. Kot so zapisali, pa jim bodo zagotovo prav prišla.
Mestna občina Ljubljana je že sicer med občinami, ki so v zadnjem letu in pol imele največ prihodkov od davka na loterijske dobitke. V zadnjih nekaj letih pa je največ sredstev iz tega naslova dobila v letu 2014, in sicer 1.177.010 evrov.