Zanimivosti

FOTO: Podvodne baze NLP na Zemlji

uk
29. 7. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vse odkar vemo, da obstajajo zvezde, planeti in tako naprej, obstajajo tudi teorije, da naš planet obiskujejo zunajzemeljska bitja. Ne le to, na Zemlji naj bi imela celo svoje baze.

Zaliv Guantanamo – nekdanji ameriški marinec trdi, da je ob kubanski obali skrita baza nezemljanov.

Vsaj deset baz naj bi imeli nezemljani v morjih in/ali jezerih. Sicer uradno v tem primeru ne gre za NLP (neznane leteče predmete), ampak za NPP (neznane potopljene predmete). Mnogo ljudi namreč poroča, da so videli nenavadna zračna plovila, ki so se potopila v jezera ali morja, in »strokovnjaki« verjamejo, da imajo zunajzemeljska bitja tam svoje baze.

Je možno, da bi razvita civilizacija res postavila baze na Zemlji?

Resnica ali znanstvena fantastika?

Tudi resni znanstveniki dopuščajo možnost življenja zunaj našega planeta. Pravzaprav smo živa bitja (na Zemlji) sestavljena iz kemijskih elementov, ki so v vesolju izjemno pogosti (ogljik in kisik recimo). In glede na velikost vesolja bi bilo pravzaprav večje presenečenje, če bi ugotovili, da smo sami, kot to, da bi našli živa bitja še kje drugje.

Seveda pa je najprej vprašanje, ali več razvitih civilizacij obstaja v istem času? Drugi problem pri tem pa je, da so razdalje v vesolju res ogromne. Že do najbližje zvezde Alpha Centauri bi potrebovali, če bi potovali blizu svetlobne hitrosti (na Zemlji temu nismo niti blizu), 4,2 svetlobnih let. Zemljani bi s trenutnimi zmogljivostmi do tja potrebovali približno 165.000 let. A vendarle, za napredno civilizacijo bi medzvezdno potovanje morda bilo mogoče.



Poudarek
Je možno, da bi razvita civilizacija res postavila baze na Zemlji? ***null***