Intervju

Katja Mihelčič: Prevzemimo odgovornost in nehajmo kriviti druge

sm
23. 7. 2016, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Svoje poslanstvo je mlada lepotica Katja Mihelčič našla kot intuitivna svetovalka, njeni sodelavci pa so kar razna božanska bitja.

svet24

svet24
Več nasvetov mlade terapevtke si lahko preberete v njeni knjigi Čarovnija življenja.

Moram vprašati kar takoj: ali res vidite angele in samoroge?

Res je. Vidim jih na različne načine preko notranjega ali zunanjega vida. Zgodi pa se tudi, da me nase opozorijo zgolj tako, da jih začutim ali pa slišim. Vse se je začelo že v zgodnjem otroštvu, ko sem doživela prvo srečanje z angeli, in od takrat so del mojega vsakdana.

Ali so samorogi res videti tako, kot jih lahko najdemo na različnih slikah? Pa angeli – so tudi taki, kot jih ljudje rišemo; s krili in nebeškim sijajem?

Vsa ta bitja se nam prikazujejo na načine, ki smo jih v določenem trenutku pripravljeni najbolje sprejeti in dojeti. Ta bitja so torej čista ljubezen, svetloba in energija, ki lahko prevzamejo različne podobe in oblike. Njihov namen pa je, da predajajo sporočila in nas vodijo po naši življenjski poti. Kot majhna deklica sem angele videla tako, kot jih vidimo na slikah: imeli so polna lička, bili oblečeni v belo ter imeli sij in krila. Zdaj pa jih pogosto videvam zgolj kot svetlobne krogle ali žarke.

Kaj bi moral »navaden« človek storiti, da bi se mu prikazalo katero od teh bitij?

Vsa ta bitja so ves čas ob nas. Čisto vsak ima v sebi potenciale, da vsa ta božanska bitja začne zaznavati. Najprej se je treba osvoboditi vseh prepričanj, strahov in dvomov, ki nas pri tem omejujejo in okoli nas ustvarjajo neki oklep, zaradi katerega nismo dovzetni za sporočila božanskih bitij.

Kakšna sporočila dobite od njih?

Facebook
Avtorica članka Katja Mihelčič

Od njih dobivam različna sporočila. Lahko so to različne modrosti in znanja, ki mi pomagajo, da lahko napredujem in rastem. Kadar ne vem točno, katera pot je prava, mi pošljejo razne usmeritve. Glede na to, da sem intuitivna svetovalka, pa mi pošiljajo tudi sporočila, ki se tičejo ljudi, ki jim pomagam.

Pred kratkim ste odprli duhovno šolo za mlade. Kaj ponujate in kaj jim kot terapevtka nudite?

Sestavila sem prav poseben program, preko katerega pomagam mladostnikom najti njihovo resnico in jih usmerim na pot njihovega poslanstva. Preko tega programa mladostnike opozorim in seznanim z omejitvami, vzorci in prepričanji, ki jih utesnjujejo, ter jim predam številna sporočila in usmeritve, s pomočjo katerih si svoje življenje lahko izboljšajo in naredijo svetlo.

Preko terapij jim očistim in napolnim njihovo energetsko telo in čakre, zaradi česar potem lažje in osvobojeni začnejo delati nove premike ter so odprti za nove in širše resnice. Naučim jih tudi, kako sami stopijo v stik s svojimi duhovnimi vodniki, in jim predam znanja, na kakšne načine lahko meditirajo in se povezujejo s seboj. S septembrom pa bom začela tudi motivacijska predavanja, s katerimi želim navdihniti čim več mladih.

Kako so videti vaše seanse oziroma terapije?

Kristaloterapije in intuitivna svetovanja izvajam individualno. Pri kristaloterapiji na predel čaker namestim kristale, nato pa se povežem z božansko energijo, zemeljsko energijo in božanskimi bitji ter prevajam njihovo energijo. Kot terapevtka sem torej samo prevodnik energij in nikakor ne dajem svoje energije. Kristaloterapija je zaradi vseh teh različnih energij zelo močna in učinkovita. Vsako kristaloterapijo začnem in zaključim tudi s predajo intuitivnih sporočil.

Pri intuitivnem svetovanju pa gre za predajo sporočil božanskega sveta. Tudi tukaj sem povezana z božansko in zemeljsko energijo ter božanskimi bitji. Intuitivna sporočila dobivam na različne načine: preko notranjega ali zunanjega vida/sluha/vedenja/čuta. Kot pripomoček pa uporabljam intuitivne karte, ki so običajno le potrdilo sporočil, ki jih prejmem.

»Ne trudite se biti boljši od drugih in ne podcenjujte se. Umirjeni, srečni in ljubeči boste takrat, ko se boste v celoti sprejeli takšne, kot ste.«

Življenjske modrosti ste pred kratkim strnili v svoj knjižni prvenec Čarovnija življenja.

Skozi knjigo sem razgalila sebe in svoje življenje z namenom, da ljudem približam duhovne resnice in znanja, ki sem jih sama pridobila preko svojih življenjskih izkušenj. Vsa duhovna spoznanja sem torej ponazorila s primeri iz mojega življenja. V knjigi sem se dotaknila številnih življenjskih področij, ki nam povzročajo težave in zaradi katerih se počutimo omejene.

V knjigi še posebej poudarjam, da smo sami odgovorni za čisto vse, kar se nam v življenju dogaja. S svojim razmišljanjem in delovanjem v življenje privabimo okoliščine, s katerimi se soočamo. Zato je zelo pomembno, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje, nehamo kriviti druge in začnemo izhajati iz sebe. Naše življenje je odraz našega odnosa do sebe. Ko spremenimo sebe, pa se spremeni tudi okolje, v katerem živimo.

Svetujete tudi, naj vsak stopi v stik s svojim duhovnim vodnikom. Kako sploh prepoznamo, kdo je naš duhovni vodnik?

V stik z duhovnim vodnikom lahko stopimo na različne načine. Najpogostejši način je, da svojega vodnika spoznamo preko meditacije. Sama pa sem svojo duhovno vodnico (ki je moja pokojna babica) spoznala kar v budnem stanju, medtem ko sem pisala in razglabljala o sebi in svojem življenju. Svojo duhovno vodnico sem spoznala preko občutkov, asociacij in videnj, ki mi jih je pošiljala.

Več o tej moji izkušnji pa si lahko preberete v knjigi Čarovnija življenja, kjer sem zapisala nasvete, kako lahko tudi vi stopite v stik s svojim duhovnim vodnikom. Izraz duhovni vodnik se običajno uporablja le za božansko bitje, ki nas vodi po naši življenjski poti. Seveda lahko tudi človek vodi in navdihuje ljudi, tega pa po navadi imenujemo duhovni mentor, učitelj, guru.

Del knjige ste posvetili tudi samozdravljenju. Je to v resnici mogoče in deluje tudi pri težjih boleznih?

Seveda je mogoče in deluje. V moji družini redno uporabljamo ta način zdravljenja. Vsaka bolezen se najprej začne na energetskem nivoju, nato pa se stopnjuje na fizično telo. Zato je pomembno, da bolezen začnemo odpravljati tam, kjer se je začela – na energetskem telesu.

Kakšen pa je vaš nasvet za vse, ki si želijo biti srečni in pomirjeni sami s seboj?

Bodite iskreni s seboj. Priznajte si vse, kar ste. Zavedajte se, da ste skupek dobrega in slabega, saj živimo na planetu, kjer je vse sestavljeno iz nasprotij. Naš namen je le, da v vsem tem, kar smo, najdemo ravnovesje, ki pa predstavlja tudi svobodo, ki jo iščemo.