Ujela ga je kamera

FOTO: Gostinci, pozor: družina s prevaro do zastonj sladoleda

R.T.
12. 7. 2016, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Gostinci so z navitimi cenami vredni svojega denarja, se pa najdejo tudi turisti, ki bi radi vse zastonj - tudi s prevaro.

Youtube
"Pripravek" je skrival v denarnici in ga stresel na sladoled.

Poročali smo o zasoljenih cenah, ki so jih v sezoni navili hrvaški gostinci. So pa svojega "denarja" vredni tudi nekateri turisti. Tako so nadzorne kamere enega od lokalov v hrvaškem Rovinju odkrile prevaro, ki si jo je privoščila poljska družina s ciljem, da bi se izognili plačilu računa.

Posnetek razkriva, kako je oče iz vrečke, ki jo je hranil v denarnici, izvlekel nekakšne muhe in jim vrže na krožnik, kjer je imel sladoled. takoj je poklical natakarja in naredil sceno, tako, da so vsi ostali gosti lahko opazili, da s sladoledom naj ne bi bilo vse v redu. Družini seveda ni bilo potrebno nič plačati, šele kasneje pa so pogledali posnetke in ugotovili, da jih je poljska družina prenesla okoli.  

Da bi bilo vse skupaj še bolj bizarno, pa se je turist čez pol ure znova sprehodil preko terase. tedaj so mu povedali, da so ga posneli in moški se je takoj opravičil, plačal račun in hitro pobegnil. V lokalu so se za obvestilo odločili zato, da bi še druge opozorili na prevarantsko družino iz Poljske, ki očitno za hrano, pijačo in sladice med dopustom najraje ne bi nič plačala.