Udar strele

Hrvatu življenje rešil penis

R.T.
5. 7. 2016, 17.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvat se ponaša s čudežnim penisom, saj so mu, tako zdravniki, genitalije rešile življenje, potem ko je vanj udarila strela.

Profimedia
Pravi čudež je, da je preživel.

Zoran Jurković (41) iz male vasice Petrovci na vzhodu Hrvaške je preko slušalk poslušal glasbo, ko se mu je nad glavo formirala nevihta. Oblečen v delovna oblačila in obut v gumijaste škornje je poganjal pedali kolesa, ko je vanj udarila strela. Pravi čudež je, da je preživel, so pozneje dejali zdravniki.

Pravi čudež

Ker je imel obute škornje, elektrika ni mogla potovati v tla skozi njegova stopala. Tako je namesto skozi njegovo telo (tako bi mu sicer najverjetneje uničila notranje organe in zaustavila srce) potovala po kablih slušalk, so pozneje ugotavljali zdravniki. Njegove genitalije pa so bile tiste, preko katerih se je ozemljilo njegovo telo, pri čemur mu je pomagal tudi prenosni radio, ki ga je imel zapetega za pas.

Na Jurkovića je prvi naletel neki voznik kombija. Nesrečnik je sedel v dežju, iz njega pa se je kadilo. Ob njem je ležalo kolo. Voznik ga je strpal v svoj kombi in ga odpeljal v bolnišnico.