Draga storitev

Frizer na Visu je turistu "osušil" denarnico

R.T.
5. 7. 2016, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Norvežan ni mogel verjeti, da ga je obisk frizerskega salona stal skoraj 60 evrov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Za moško striženje, pranje las in britje boste odšteli – skoraj 60 evrov. In to ne v enem od salonov v največjih svetovnih prestolnicah pri največjih imenih frizerske stroke, ampak na otoku Vis, natančneje v Komiži. To je namreč znesek, ki ga je za storitev v frizerskem salonu na otoku, moral plačati norveški turist, je poročala Slobodna Dalmacija.

"Nisem mogel verjeti, da je to cena frizerske storitve. Ko sem račun pokazal mojim gostiteljem, so bili tudi oni presenečeni nad višino cene," je za časnik povedal Norvežan, ki mu bo obisk Jadranske obale in predvsem frizerskega salona zagotovo ostal v spominu.

Za primerjavo: cena moškega striženja v Splitu znaša od 50 do 60 kun, v Oslu pa 10 evrov oziroma 75 kun.

Lastnik frizerskega salona Zoranpa trdi, da je to pač cena njegovih storitev. Dodaja, da je vse napisano na ceniku, ki velja za domače goste in turiste. "Pri meni dobite poleg striženja še masažo lasišča in ramen, ob britju pa tudi masažo obraza in vratu. Vse skupaj traja uro in pol, zato je tudi cena temu primerna. Striženje je 200 kun, umivanje in sušenje las 100 kun, britje pa 150 kun," cenovno politiko pojasnjuje lastnik. Dodaja, da je na Visu vse dražje v primerjavi s Splitom in meni, da bi moral imeti - še višje cene. 

Zoran pa ima očitno odgovor na vse. Račun je sicer izdal ob 23.18 uri, čeprav je delovni čas salona le do 22. ure. Zoran pojasnjuje: "Poleti delamo do 1. zjutraj, saj smo vendarle turistično mesto. Delamo tudi o nedeljah. Tudi stranke imamo …"

Nauk zgodbe: če si boste na dopustu želeli polepšati pričesko, se prej raje dobro pozanimajte o cenah in storitvah, ki vam jih v salonu ponujajo.