Eden najboljših

Tega o hladnokrvnem Neurju niste vedeli

T.L.
4. 7. 2016, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Govori hrvaško in ima rad glasbo Jasmina Stavrosa.

Arhiv Svet24
Manuel Neuer

Vratar nemške reprezentance Manuel Neuer je pogost gost na koncertih hrvaškega pevca Jasmina Stavrosa. Menda si vedno želi slišati pesem Dao bi sto Amerika. Stavros pravi, da je Neuer prišel na koncertu v Frankruft in v Stuttgart. Neuer, ki  rad dopustuje v  majhnem turističnem mestecu Brela, pa si je enkrat zaželel celo Stavrosovega koncerta v njegovi dopustniški hišici, vendar je bil pevec tedaj zaseden.

Neuer je zelo dober prijatelj vratarja Tonija Tapalovića, ki ga je poleg vratarskih učil še drugih trikov, njuno prijateljstvo pa sega v Manuelova najstniška leta.

Če bo Nemčija letos osvojila naslov evropskega nogometnega prvaka, si bo Neuer znova privoščil dopust na Hrvaškem. Menda je njegov dopustniški vsakdan povsem vsakdanji in prav nič zvezdniški. Okoli osme ure zjutraj se z Biokova spusti do mesteca Brela na jutranjo kavo, nato se s prijatelji in dekletom odpravi na kopanje po zalivih, zvečer pa se sprehodi, gre na večerjo in odigra partijo kart.

Manj znano je tudi, da se je Neuer naučil hrvaškega jezika. Njegovi prijatelji še pravijo, da je Neuer preprost in ob srečanju z njim nikoli ne bi pomislili, da je pred vami ena največjih nogometnih zvezd.