Bosanske piramide

So jih zgradila bitja iz vesolja, če jih ni človek?

Jure Aleksič/Zarja
29. 6. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Dr. Semir Osmanagić s svojim nepogrešljivim klobukom zelo spominja na Indiano Jonesa, in enako drzne so tudi njegove teze. A v dobrih desetih letih, odkar se je lotil zagovora svojega odkritja, da naj bi bili velikanski griči v Visokem pri Sarajevu v resnici gromozanske starodavne piramide, je prepričal marsikoga.

Griči v Visokem pri Sarajevu naj bi imeli zdravju blagodejni vpliv.

Uradna znanost nad njim sicer še vedno viha nos, toda kar se je leta 2005 zdelo bolj štos kot kaj drugega, je vmes zraslo v eno najbolj dinamičnih arheoloških najdišč daleč naokoli. Tisoči in tisoči ljudi, med njimi tudi marsikateri Slovenec, so šli obiskat podzemne predore pod kompleksom domnevnih piramid ... In mnogi so poročali o občutnih izboljšanjih zdravstvenih tegob. Pred dnevi je imel popularni dr. Osmanagić spet dve odmevni predavanji v Kranju in Celju, zato smo z njim najprej obnovili osnove in se potem lotili nekaterih osupljivejših ugibanj.

arhiv
Dr. Semir Osmanagić trdi, da so piramide ogromen energetski stroj.

Dr. Osmanagić, če strneva najprej bistveno: kaj so bosanske piramide in kako zdravijo?

Bosanske piramide so energijski kompleks, pravzaprav gromozanski energijski stroj. Trenutno so to največje piramide na svetu, delujejo pa na več ravneh. Z energijskimi merjenji smo ugotovili, da je zanje značilen niz različnih izjemno blagodejnih frekvenc.

Jih lahko naštejete?

Piramide proizvajajo elektromagnetno frekvenco 28 kHz, ultrazvočno frekvenco 28 kHz, Schumanovo resonanco 7,3 herca, povrhu pa je v njih izjemno visoka koncentracija za človeka koristnih negativnih ionov. Medicinska znanost ve, da negativni ioni čistijo zrak, višajo raven kisika v krvi ter ubijajo viruse in bakterije.

Osupljiv se mi je zdel podatek, da je bila doslej najvišja koncentracija teh ionov v Bosni izmerjena na vrhu Igmana, in sicer okrog 4000 na kubični centimeter. V podzemnih predorih bosanskih piramid pa naj bi se ta številka gibala med 25.000 in 70.000.

Tako je. Z zdravstvenega vidika je pomembno tudi, da znotraj predorov pod piramidami ni ne škodljivega tehničnega sevanja ne kozmične radioaktivnosti. Pojasnim naj tudi, da je Schumanova resonanca, torej 7,83 herca, naravna frekvenca našega planeta. Približno do leta 1990 je bila to sploh edina elektromagnetna frekvenca na planetu, potem pa so jo pospešeno začeli spreminjati naši računalniki, mobiteli in industrijski obrati ter sploh vsa ta digitalna tehnologija. Ponekod zdaj ta frekvenca dosega tudi 12 hercev, kar je za naše celice zelo močan stres, še posebno za naše možgane. Kombinacija vseh naštetih dejavnikov pomeni, da so v podzemnem labirintu piramid najboljše energijske razmere za regeneracijo človeškega organizma.

Zdravilna, pravite, je tudi voda iz predorov?

Konvencionalne analize so pokazale, da ta voda ne vsebuje mikrobov. Analize na Japonskem pa so pokazale, da ima popolno strukturo. Vibrira znatno bolj kot klorirana voda, ki skozi kovinske cevi teče iz naših mestnih pip. To je precej mrtva voda, voda v piramidah pa je energijsko živa. To ne pomeni samo, da je zdravilna, ampak tudi, da energijske razmere v piramidah izboljšujejo molekularno strukturo vode. In če se zavemo, da smo sestavljeni predvsem iz vode, smo odklenili še en del uganke, zakaj je bivanje v piramidah tako blagodejno. S posebnimi instrumenti, ki jih je razvil dr. Korotko z univerze v St. Petersburgu, smo recimo izmerili, da se je 85 odstotkom testiranih oseb po vrnitvi iz predorov razširila avra. Poleg tega, če energiji piramid izpostavimo semena, rastejo od 30 do 200 odstotkov hitreje kot v navadnih razmerah.

Vse skupaj se sliši predobro, da bi bilo res. Ampak od kod prihaja ta, po vašem neomejena energija? Kolikor je mogoče razumeti, je ne ustvarjajo same piramide?

Ne, piramide jo samo privlačijo in krepijo. Sama energija pa je povsem naravna. Ugotovili smo, da so graditelji postavili piramide na močnih podzemnih vodnih tokovih in nahajališčih železove rude. Poleg tega so očitno vedeli, da je oblika piramide najmočnejša naravna oblika za krepitev energijskih tokov.

Koliko časa se mora človek zadrževati v predorih, da si ozdraviti težje bolezni?

Vsak organizem se odziva drugače. Nekateri obiskovalci so lahko notri tudi samo po dvajset minut, pa se jim v telesu že sprožijo samozdravilni procesi. Razumeti morate, da smo mi arheologi, ne zdravniki, zato ne dajemo nobenih zagotovil. Toda dobili smo ogromno pričevanj o izboljšanjih. Astmatični bolniki ob izhodu pogosto ne potrebujejo več vdihovalnika, ljudem z visokim tlakom se ta normalizira. Naše celice so obdarjene z izjemno zmožnostjo samoobnove, ki pa je zaradi našega okolja in načina življenja žal postala močno okrnjena. Ko se celice znajdejo v zaščitenem in blagodejnem okolju predorov, lahko začnejo mnogo bolje komunicirati med sabo, in problemi se počasi odpravijo.

So izboljšanja trajna?

Hja, spet odvisno od primera. Po krajšem bivanju v predorih veliko ljudem odleže za nekaj mesecev, toda potem se vrnejo v Ljubljano, Prago ali Sarajevo k svojim starim slabim navadam. Nezdravo se prehranjujejo, v službi ječijo od stresa, povrhu vsak dan poslušajo grozljive novice o skorumpiranih politikih in propadajoči ekonomiji ... In najbolj normalno je, da se jim zdravje spet poslabša. Tako da moram reči, da je glede na nezdravost našega življenja izboljšanje pogosto res samo začasno.

Po vaših izsledkih so piramide v današnjo obliko počasi dogradile kar štiri različne starodavne civilizacije, ki so živele v zelo različnih obdobjih. Kaj lahko z gotovostjo rečemo o teh civilizacijah? Kdo so bili ti ljudje?

Antropološka genetika uči, da so najstarejši narod v Evropi španski Baski, naslednja najstarejša kulturna oaza pa je bil Balkan okrog 38.000 let pred našim štetjem. S številnimi skrbnimi radiokarbonskimi analizami smo dokazali, da so bili najstarejši deli bosanskih piramid na svoje mesto postavljeni vsaj 30.000 let pred našim štetjem. In o njihovih arhitektih lahko rečemo, da so poznali tehnologijo za tvorjenje keramike in da so znali te keramične megabloke postaviti natančno na energijsko potentna nahajališča. To pa postavi na glavo celotno trenutno veljavno različico zgodovine. Pravzaprav jo povsem razvrednoti.

Wikipedia
Imele naj bi nenavadno moč.

Zakaj?

Ker je po tej trenutno veljavni različici 30.000 let pred našim štetjem živel samo primitivni jamski človek. Ki mu prejle opisani podvig ne bi padel na pamet, kaj šele, da bi ga bil sposoben izvesti. Naslednja, torej druga civilizacija je potem v megalite izdolbla predore in z izkopanim materialom piramide dogradila v višino. Tudi ta civilizacija je bila visoko razvita, saj je za gradnjo Piramide sonca porabila kar 18 milijonov ton materiala. Za primerjavo: pri gradnji slovite Keopsove piramide v Egiptu je bilo uporabljeno le pet milijonov ton. Pozor, po uradni različici zgodovine je v Bosni torej ta podvig uspel primitivnemu jamskemu človeku! 

»Naravna frekvenca našega planeta je 7,83 herca. Približno do leta 1990 je bila to sploh edina elektromagnetna frekvenca na planetu, potem pa jo je pospešeno začela spreminjati vsa ta digitalna tehnologija, in zdaj ponekod dosega tudi 12 hercev, kar je za naše celice in možgane zelo hud stres.« 

Pravite, da bo treba spremeniti zgodovinske učbenike? 

Natanko to pravim.

Pa se zadeve lotiva malo bolj globalno. Koliko je piramid po vsem svetu?

Več kot sto tisoč, najdemo pa jih na vseh celinah.

So vse med njimi, kot pravite, energijski stroji?

Ne. Pravzaprav je težko odgovoriti, ker na večini piramid arheologi ne dovolijo merjenj. Na nekaterih starih velikih piramidah so bila opravljene osnovne energijske meritve, iz katerih je lepo razvidno, da imajo močne energijske lastnosti. Drugje pa »mainstreamovski« arheologi meritev ne dovolijo, saj so se odločili do konca braniti svoje zablode, da so piramide izključno grobnice za velikaše in kraji za žrtvovanje. Arheologi so dobili popolno oblast in zdaj hočejo obdržati geofizike, fizike in inženirje čim dalj stran. Zelo zgovoren je primer iz Egipta leta 1970, ga poznate?

Ne.

Takrat so egiptologi japonske fizike naprosili, naj s svojimi instrumenti v ustrezni piramidi poskušajo najti mumijo faraona Kefrena. Našli je sicer niso vse do danes. So pa namesto tega ugotovili, da se vsakih deset minut spremeni energijsko polje Kefrenove piramide. In kaj se je zgodilo? Egiptologi so jih vrgli ven, saj jih niso povabili, da bi razvozlali energijske skrivnosti piramid, temveč da bi našli mumije! Uradna znanost tako že cela desetletja onemogoča znanstveno raziskovanje piramid. Le pri nas v Bosni je lokacija povsem odprta. Kar pomeni, da lahko pride kdor koli in izmeri kar koli.

Po vašem tudi funkcija egipčanskih piramid nasploh ni bila funkcija grobnic, kot so nas učili v šoli?

Drži. Koliko mumij velikih faraonov so pa sploh našli? Cel kup piramid je bil poimenovan po faraonih, ampak mumij tam notri ni bilo. Še tisto, kar so našli – torej predvsem mumijo faraona Tutankamona – so našli v Dolini kraljev 300 kilometrov od piramide v Gizi. In potem so tu še izsledki naših raziskovanj bosanskih piramid, ki sploh vse postavijo na glavo ... Saj ni čudno, da nas je globalni znanstveni establišment tako srdito napadel!

Na to temo: na wikipediji je zelo zanimiva razlika med vašima profiloma v angleščini in bosanščini. Angleški vam je izrazito nenaklonjen. Pravzaprav bi se dalo iz njega sklepati, da ste brezsramen šarlatan ...

Seveda. Wikipedija je orodje vladajočih elit. Kakih devetdeset odstotkov vsebin na njej je sicer povsem v redu, deset odstotkov najpomembnejših gesel pa je strogo nadzorovanih. Na tej ravni ni nič prepuščeno naključju. Oh, česa vsega angleška wikipedija ne omenja! Samo za začetek: ne omenja naših petih mednarodnih znanstvenih konferenc o bosanskih piramidah. Ne smemo biti naivni: svet ni demokracija, temveč mu že tisoče let vladajo skrite elite. Ki jim seveda ne ustrezajo ne resnica o preteklosti ne prosti pretok informacij v sedanjosti, še prav posebej pa ne zastonj energija za vse na planetu. Po dolgih naporih nam je uspelo doseči pozitivne popravke v hrvaško-bosanski verziji wikipedije, kjer je nadzor šibkejši, saj te male regionalne različice bere zelo malo ljudi. Angleške, španske, nemške in francoske različice pa so nam seveda popolnoma zaprte.

So svetovne piramide na energijski ravni medsebojno povezane?

To je kompleksna tema, vendar sem prepričan, da je to tehnično izvedljivo.

Bi lahko to uspelo tudi naši civilizaciji?

Bi. In potem bi imeli energijo za vse, za kar bi se nam zahotelo. Zelo možno, da bi lahko naredili celo energijski zaščitni plašč okrog Zemlje.

Ha, zdaj pa seveda morava reči tudi kakšno o tem, kar me najbolj zanima! Če sem prav razumel, so po vašem vsaj te stare velike piramide zgradili vesoljci?

Tega nisem rekel. Kot znanstvenik moram ob pomanjkanju trdnih dokazov ostati odprt za različne možnosti. Glede gradnje piramid je teh več. Lahko da so jih zgradili vesoljci, lahko so jih zgradile pradavne napredne civilizacije – kdo ve, ni povsem nemogoče, da so bili njihovi avtorji mogočne spiritualne entitete iz drugih dimenzij. V tem trenutku lahko samo ugibamo, ugibati pa se v znanosti ne spodobi. Treba je raziskovati naprej in biti odprt tudi do znanj, ki nam jih lahko posreduje spiritualni metafizični svet.

A kako ta pogosto nemerljiva in celo nestanovitna znanja združiti s plemenitim izročilom zahodne znanstvene metode?

Tako da jih uporabljamo kot namige pri tem, kaj bi veljalo temeljito raziskati z orodjarno materialne znanosti.

Nam lahko pomagate s kakim konkretnim primerom?

Z veseljem. Ko sem pisal knjigo Ancient History from Beyond the Veil, sem si omislil poseben eksperiment. Dogovoril sem se za pogovore s šestimi različnimi vidci, ki so zmožni informacije prejemati neposredno iz vesoljskega akashičnega polja. Toda pri teh pogovorih sem dosledno uporabljal znanstveni protokol. Z vsemi šestimi sem se dogovoril ločeno, kar pomeni, da niso vedeli za moje pogovore z drugimi, in nobeden od njih tudi ni vnaprej vedel, kaj jih bom vprašal. In prav oni so bili tisti, ki so me opozorili, da obstaja na vrhu naše Piramide sonca energijski žarek – šele pozneje smo ga tudi z instrumenti jasno izmerili. Meritve so potem potrdile štiri različne ekipe znanstvenikov iz Hrvaške, Srbije, Italije in Finske. To se mi zdi odličen primer, kako lahko spritualni svet znanosti služi z namigi. In naj vam za konec mimogrede navržem še tale ocvirek: vseh šest vidcev mi je takrat reklo, da so bosanske piramide zgradila bitja iz vesolja!