Teorija zarote

Zbira čez milijon evrov za dokaze

ud
19. 5. 2016, 10.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ameriški podjetnik želi zbrati okoli 1,2 milijona evrov za uprizoritev dramatičnih dogodkov, ki so se dogajali 11. septembra v New Yorku, ko sta padla dvojčka.

wikipedia
Severni in južni stolp World Trade Centra

Paul Solo trenutno živi na Tajskem in je razkril svoje načrte glede uprizoritve napada. Želi kupiti letalo Boeing 747, in sicer namerava vključiti avtopilota na letalu in tega zaleteti v oddaljeno veliko zgradbo z 900 km/h. Meni, da je to zelo pomemben projekt, s katerim bi lahko dokazal teorije zarote, ki se pojavljajo od napada dalje. Vstopnice za ogled tega »spektakla« je že začel prodajati. Zaenkrat kaže, da se bo dogodek odvijal na Tajskem, vstopnice pa bodo v prvi vrsti stale 3250 evrov. Posnel je tudi promocijski video, v katerem pravi: »Če dvomite o tem, kaj se je zgodilo 11. septembra, vam želimo dvome popolnoma razbliniti ali pa vašo teorijo potrditi.«

BOEING 747

»Kupili bomo boeing 747 ali podobno letalo, ki ga ne bodo več uporabljali. Napolnili ga bomo z gorivom. Prav tako bomo kupili stavbo na podeželju z namenom, da se poruši. Nato bomo letalo z 900 km/h poslali v to stavbo. Če bo v stavbi nastala samo ena kadeča se luknja in se ne bo zgodilo nič drugega, bomo vedeli, da je bila potegavščina. Ker je očitno, a ne? Seveda bomo nekatere ljudi razburili, ampak mislim, da si ljudje zaslužijo vedeti, kaj se je dejansko zgodilo.«

DVOJČKA

Solo, ki se je rodil in odraščal v Kaliforniji, verjame, da se bo pri ponovitvi dogodka izkazalo, da sta letali dejansko porušili dvojčka 11. septembra 2001. Takrat je umrlo skoraj 3000 nedolžnih ljudi.

TEORIJE ZAROTE

Nekateri ljudje, ki verjamejo v teorijo zarote, pa že dolgo trdijo, da je nemogoče, da bi letala sama porušila tako veliki stavbi in da je morala biti sabotaža. Spet drugi menijo, da se dvojčka nikakor ne bi mogla porušiti navznoter, kot se to sicer dogaja pri strogo kontroliranem rušenju stavb. Ena izmed najbolj zanimivih teorij pa je zagotovo ta, da je za napad odgovorna kar vlada ZDA in predvsem Cia. Tem namreč ni uspelo prestreči letal. Eno izmed vprašanj je tudi, kako je lahko ljubiteljski pilot opravil tako zapleten manever v komercialnem letalu. Michael Moore je v svojem dokumentarcu Fahrenheit 9/11 vzbudil sume, ko je povezal nekdanjega predsednika Georgea Busha in njegovo družino, vlado ZDA in pa družino Osame bin Ladna. V drugem dokumentarcu Loose Change trdijo, da je napada na dvojčka načrtovala kar ameriška vlada.