Zanimivosti

Nessie praznuje obletnico videnja

ud
18. 5. 2016, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pošast iz Loch Nessa je še zmeraj tako izmuzljiva kot takrat, ko so jo prvič videli. Po podatkih, ki so zabeleženi v registru videvanja pošasti, so bitje videli več kot tisočkrat v zadnjih dveh desetletjih. Prvič pa naj bi Nessie videli pred malo manj kot 1500 leti.

Wikipedia

Zadnje čase opažanj morda res ni več toliko, kot jih je bilo v preteklosti, vendar pisec registra videvanja pošasti Garry Campbell pravi, da je dela kljub temu dovolj za ves dan. »Ko sem začel pisati register, nisem pričakoval, da se bom s tem ukvarjal tako dolgo časa,« je dejal. »Vsi imajo neko svojo teorijo o Nessie in prav tako dvomim, da bo nekdo v kratkem lahko razložil videvanja ali jo celo našel,« je dodal. Letos so jo videli samo enkrat. Opazila jo je neka ženska iz Teksasa in celo slikala temno bitje, ki je plavalo tik pod površjem jezera.

VIDENJI

Lani pa so našteli pet videnj pošasti. To je največ, kar jih je bilo v zadnjem desetletju. »Najbolj kredibilno je bilo pričevanje Richarda Whita leta 1997, ki je naredil serijo fotografij, kako se nekaj premika iz vode. Pa tudi videnje poštarja iz Glasgowa, Bobbieja Pollocka, ki je leta 2000 posnel nekaj, kar je plavalo proti Invermoriston Bayu,« je povedal Campbell.

DVOMI

Medtem ko skeptiki dvomijo, da se v teh škotskih vodah dogaja nekaj čudnega, sploh pa o tem, da je jezero dom neki ogromni pošasti, to turistov ne ustavi, da ne bi še vedno zrli v vodo in upali, da bodo opazili vodno pošast z imenom Nessie. »Letos mineva 1450 let od prvega videnja pošasti,« pove Campbell in dodaja: »Ni videti, da bo Nessie kam odplavala.«