Zanimivosti

Otto je najbolj zvest sodelavec

Tilen Pajek
14. 5. 2016, 14.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pogovor z Gregorjem Drobničem se je sicer vrtel okoli njegove uspešne kariere, seveda pa je beseda vsakič znova nanesla na živalski svet – kako tudi ne, ko pa je njegov najboljši in najbolj zvest sodelavec francoski buldog Otto.

Fizz fotography in Urs Kuckertz Photography
Ubrani dvojec si na vsakodnevnih sprehodih nabira novo energijo za številne projekte.

Po končanem študiju arhitekture v Ljubljani si je Gregor Drobnič življenje ustvaril v Berlinu, kjer dela. Njegova poslovna pot je tipična zgodba o uspehu. Začel je delati v startup biroju za notranje oblikovanje, pred približno tremi leti pa je ustvaril svojo blagovno znamko Otto von Berlin. Po nekaj vzponih in padcih je kar uspešno začrtal delovanje na področju oblikovanja prostorov, stanovanj in javnih objektov.

Če pregovor pravi, da za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska, bi ga lahko preoblikovali, da je lahko zraven tudi pes. Gregor je namreč velik ljubitelj živali in prepričan, da so te neprecenljiv del vsakdana mnogih posameznikov. Tudi zato je svojemu štirinožnemu prijatelju, francoskemu buldogu Ottu, posvetil ime in podobo lastne blagovne znamke.

Fizz fotography in Urs Kuckertz Photography
"Otto je moja desna roka in ni navaden pes, saj se lahko od njega tudi veliko naučim," pravi Gregor.

Kakšen pomen imajo psi v vašem življenju?

Že odraščal sem z zvestimi štirinožnimi prijatelji in vedno sem si želel imeti psa, ki me bo spremljal skozi življenje. Imeti psa meni pomeni to, da je z menoj tudi med službenimi opravki, ne samo zjutraj ali po službi. Zato sem vedno čakal ta pravi trenutek, ko bo prišel v moje življenje. Ko sem v Berlinu startal samostojno kariero, se mi je zdelo, da je to pravi čas, da greva z Ottom novim dogodivščinam naproti. Francoske buldoge sem večkrat srečal in glede na njihov karakter in simpatičnost mi je bilo kmalu jasno, da je francoski buldog ena in edina pasma, s katero si želim biti.

Kako sta se z Ottom spoznala?

Nanj sem pomislil, ko je moj dobri prijatelj dobil sina in mu je dal ime Otto. Takrat sem si rekel, da je to super ime za psa, in slednje mi je ostalo v spominu slabo leto. Pred dobrimi tremi leti, ko sem se podal na samostojno pot, sem malo naivno prebrskal med oglasi, kje v Berlinu lahko dobim francoskega buldoga. Pojavil se je Otto. Takoj sem se zagledal v njegovo temno piko na glavi. Oglas je ostal štiri dni na mojem ekranu in peti dan sem na objavljeno telefonsko številko tudi poklical. Na drugi strani se je oglasil prijazen gospod in mi povedal, da Ron, tako je bilo sprva Ottu ime, k sreči še vedno čaka na nov dom. Dogovorila sva se, da ga obiščem. Ko sem ga zagledal, je bila to ljubezen na prvi pogled, in malo po veliki noči je prišel Otto k meni. Z vzrediteljema sem še vedno v dobrem odnosu in nekega dne sta mi povedala, da so bili pred mano že trije, ki so se zanimali za Otta. Ottu nihče ni bil všeč, ko pa sva se midva srečala, je bil takoj v mojem naročju.

Kako vam pomaga pri delu?

Glede na to, da sem v obdobju, ko sem se odločal za psa, istočasno iskal idejo za oblikovanje in poimenovanje lastne blagovne znamke, mi je bilo nemudoma jasno, da bo Otto postal moja maskota. Oba živiva v Berlinu, zato ni bilo težav, da bi kosmatemu članu družine nadel tudi priimek. Imenu sem dodal »von Berlin« in tako dobil ime blagovne znamke. Otto je moja desna roka in ni navaden pes, saj se lahko od njega tudi veliko naučim. Če opazuješ pasje dojemanje prostora, ti je takoj jasno, kako mora biti prostor definiran, da se v njem kar najbolje počutiš. To je vodilo tudi za moje delo.

Fizz fotography in Urs Kuckertz Photography
Ljubezen do pasjega prijatelja je bila razlog, da je poslovnež po njem poimenoval svojo blagovno znamko.

Pa se odpravita skupaj tudi na sestanke?

Ko je bil pri meni dobra dva tedna, sem ga že vzel na prvi sestanek. Ko me je naročnik zagledal, mi je rekel: »A veš, da postane skrbnik hitro podoben psu?« No, in moj odgovor se je glasil: »Vem in po mojem mnenju je Otto zelo simpatičen! Zato hvala za kompliment.« Na tak način sva s takratnim naročnikom prebila led in kmalu za tem sva izpeljala poslovni projekt.

Kakšen je odnos do živali v Berlinu?

Berlin je živalim prijazno mesto. Veliko je parkov, ki so tudi uradno priznani kot pasja območja. Med drugim je zelo priljubljeno jezero v predelu Grünewald, kjer se lahko skrbniki in psi v vročih poletnih mesecih ohladijo s skupnim kopanjem. No nekaj predelov je tudi proti psom, ampak tja pač ne zahajam. V Berlinu imajo ogromno zavetišče, ki je tudi arhitekturno zelo lepo zasnovano in dobro opravlja svojo nalogo.