Legenda

Lovci na zaklade začeli izkopavati vlak

ud
12. 5. 2016, 21.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Misel na to, da je nekje pokopan oziroma skrit vlak, s katerim so nacisti prevažali zlato, je precej privlačna. Zdaj so lovci na zaklade na Poljskem začeli izkopavanja v upanju, da bi našli ta zaklad.

wikipedia

Legenda, ki se je začela na Poljskem, pravi, da so nacisti prevažali vse svoje bogastvo, med katerim naj bi bilo tudi zlato, z vlaki, da bi ušli ruski vojski. Vlaki naj bi plen vozili v skrivni bunker, v katerem naj bi bilo tudi ogromno dokumentov in dragocenih mineralov. Bunker naj bi bil nekje na jugozahodu Poljske. 

Zaklad 

Lovci na zaklade so začeli izkopavanja na lokaciji, za katero verjamejo, da je tam pokopan nacistični vlak, poln zlata in drugih neprecenljivih premetov, ki so bili na hitro pokopani pred koncem druge svetovne vojne. Pridobili so dovoljenje poljskih železnic, da lahko izkopavajo na stari železniški progi v bližini poljskega mesta Walbrzych. Lovci vztrajajo, da se ta lokacija nekako pokriva z vsemi lokalnimi legendami. 

Slike sonarja kažejo, da se pod zemljo nekaj skriva.

Zanimanje

Ko so pridobili uradno potrdilo, da lahko izkopavajo na tem območju, se je za najdišče začela zanimati tudi širša javnost, saj vse zanima, kaj se skriva pod zemljo. Preden so začeli izkopavanja, so območje pregledalo s sonarjem. Na podlagi slik je poljski namestnik ministra za kulturo izjavil, da je 99-odstotno določeno, da se vlak skriva pod drevesi v podrasti na tem območju. Poljski vojaki so območje zavarovali za nekaj tednov konec lanskega leta. Ko so potrdili, da na območju ni nobenih eksplozivov, so kraj zapustili. Tudi poznejša skeniranja so potrdila, da se pod zemljo nekaj skriva. Z območja so odstranili približno sto dreves in stometrski debel preplet grmovja po dolgem grebenu. Če bodo kaj našli, pa moramo še počakati.