Smrti

Prekletstvo olimpijskih iger v Londonu

ud
1. 5. 2016, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Smrti 18 atletov, ki so sodelovali na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012, so sprožile govorice o prekletstvu. Te so se okrepile po zadnjih dveh smrtih.

Londonski stadion, kjer so potekale OI.

Govorice so se še razširile po smrti plavalke Camille Muffat in boksarja Alexisa Vastina, ki sta se ponesrečila v helikopterski nesreči. Prve govorice o prekletstvu so se sicer pojavile novembra 2015, ko je bila beloruska sprinterka Julija Balikina umorjena. Naslednje samo mesec po tem, ko je Avstralka Sarah Tait umrla za rakom. Do danes pa se je število umrlih povečalo na 18.

Športni statistik Rob Mastrodomenico: »Sploh ni čudno, da umre 18 od 10.568 udeležencev dogodka.

ŽRTVE

Druge žrtve prekletstva so bili Christian Lopez, gvatemalski dvigovalec uteži, ki je umrl zaradi pljučnice, britanski jadralec Andrew Simpson, ki je umrl v jadralski nesreči, francoski triatlonec Laurent Vidal, ki je doživel srčni napad, in egiptovski rokoborec Abdelrahman El Trabili, ki je bil ustreljen. Ampak, ali so te smrti posledice prekletstva? Športni statistik Rob Mastrodomenico trdi, da sploh ni čudno pričakovati, da umre 18 od 10.568 udeležencev OI. To je pravzaprav celo manj, kot je statistično pričakovano od tako velike skupine ljudi. 

Olimpijski krogi na London Bridgeu