Koš Organko

Popoln uspeh smetnjaka

S. N. Č.
24. 4. 2016, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ne le 22. aprila, praznik Zemlje bi morali imeti kar vsak dan – in slavljenko častiti. Nekatera slovenska podjetja to na svoj način počnejo, zato predstavljamo izdelek, ki je sad domače prakse in je postal uspešnica v svetu.

Svet24
Pameten koš Organko navdušuje doma in po svetu in temu primerno domov prinaša nagrade.

V Plastiki Skaza so v smeri ekološke usmeritve razvili funkcionalno zasnovan koš Organko.

svet24

Njegova uporaba je zelo preprosta, uporabnik mora kuhinjske odpadke namesto v smeti odložiti v organka, vse drugo naredijo mikroorganizmi, zaradi katerih razgradnja poteka brez smradu. Organko je izdelan iz reciklirane plastike, saj v podjetju verjamejo v sožitje narave in tega materiala.

Sosednja Hrvaška je nad funkcionalnim izdelkom navdušena, kar potrjuje dejstvo, da so mestne oblasti v Osijeku stanovalcem soseske Sjenjak brezplačno razdelile dva tisoč primerkov. Plastika Skaza je s tem izdelkom navdušila tudi na prestižnem sejmu Ambiente v Frankfurtu, enem najpomembnejših sejmov potrošnih izdelkov na svetu. Poleg tega so organka v kategoriji simplifiant nagradili še na specializiranem vrtnem sejmu Journees des Collections v Marseillu, marca pa prav tako v Franciji na sejmu Centreexpo, ki je stičišče in referenca za nagrajevanje najbolj inovativnih blagovnih znamk in izdelkov na trgu. V prihodnosti načrtujejo linijo izdelkov, ki spodbujajo lastno ekološko pridelavo hrane in življenjski slog ljubiteljev vrtnarjenja.