Zanimivosti

Fiat 124 spider ima ceno

16. 2. 2016, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pretekli konec tedna so naši zahodni sosedje začeli predprodajne aktivnosti. To pomeni, da je zdaj končno znana tudi cena te oživele italijanske legende.

27 tisočakov bodo Italijani zahtevali za osnovno različico malega spiderja. p)

V Italiji je fiat 124 spider, opremljen z 1,4-litrskim motorjem Multiair s 103 kW, na voljo od 27.500 evrov. Natančnega cenika še ni na voljo, a že zdaj je znano, da bo roadster dobavljiv z več nivoji opreme. V osnovi bo imel fiat 124 spider na voljo usnjeni volan, štiri varnostne blazine, tempomat, brezkontaktni ključ, mehansko klimatsko napravo, radijski aparat z MP3, bluetooth, USB-vmesnik in 16-palčna platišča, medtem ko bo paket Lusso vse nadgradil z usnjenimi sedeži, samodejno klimatsko napravo, meglenkami, parkirnimi senzorji, 17-palčnimi platišči in kromiranim zaključkom izpušne cevi. 

Fiatov spider bi moral biti najprej Alfin, a so se šefi zadnji hip premislili.

Za tiste, ki bodo še globlje segli v žep, paket Anniversary ponuja multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom na dotik, LED-žaromete, WiFi, 3D-navigacijo, keyless, kamero na zadku in kup drugih dobrot. A takšnih avtomobilov bo le 124, saj gre za omejeno serijo ob začetku prodaje.

Fiat je platformo za to brezstrešno igračo pripravljal skupaj z japonsko Mazdo, njegov dvojček je mazda MX-5.

Še najbolj zanimiva pa je odločitev, da bodo vsem, ki bodo zdaj naročili roadsterja, do predaje avtomobila v brezplačno uporabo ponudili fiata 500C.