Zanimivosti

Začinite si valentinovo jutro!

mg
12. 2. 2016, 12.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pocrkljajte svojo boljšo polovico z zajtrkom v postelji.

Začinite si valentinovo jutro.

Valentinovo, ki ga praznujemo 14.2., je še eden v nizu praznikov, ki smo jih uvozili, in praznik na katerega premnogi le zaigrajo svojo ljubezen- zaradi drugih, da je vidna navzven. Prava ljubezen ni zaigrana, zato na praznik zaljubljencev ni potrebno kupovati šopkov rož in bonbonier, samo zato, da boste sledili trendu.

Potrebujete tudi toast, jajce, maslo in nekaj ročnih spretnosti.Pocrkljajte svojo boljšo polovico z zajtrkom v postelji! Pripravite Zaljubljeni toast, za pripravo katerega boste potrebovali le nekaj minut.

Postopek: Toast po eni strani namažete z maslom in popecite. Nato na sredini izrežite srček (pomagate si lahko tudi z modelčkom za peko piškotov).

Zaljubljeni toast.

Nato toast popecite še na drugi strani, med peko pa v izrezan srček ulijte jajce. Težava lahko nastane, če je beljaka preveč, kar lahko vodi v to, da jajce ne bo dovolj pečeno ali pa se vam toast lahko prežge. Zato že pred peko ločite rumenjak od beljaka. V izrezan srček ulijte le toliko beljaka, da pokrijete luknjo, nato dodajte še rumenjak. Specite do konca.

Kako boste Zaljubljeni toast začinili pa je prepuščeno vaši domišljiji in okusu. Lahko dodate le sol in poper, lahko šunko in sir, morda pa marmelado ali sadje...

In kdo ve, morda pa po zajtrku v postelji sledi še tisti...petelinji!

Zaljubljeni toast.