Zanimivosti

Zapeljevanje, seks in valentinovo

sn
11. 2. 2016, 22.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pri zapeljevanju me prav posebej zabava dejstvo, da ga obvlada veliko več žensk kot moških. V bistvu gre seveda za iskanje pravega partnerja. A čeprav se mogoče sliši nekoliko suhoparno, pa je sam ritual vse prej kot suhoparen.

Profimedia
Vzpostavljanje stika je zanimiv proces.

Ženska zapeljuje takrat, ko izraža, da jo moški seksualno privlači, moški pa takrat, ko izraža svojo moško seksualnost. Torej res velja pregovor, da moški izbirajo, ženske pa izberejo.

Tekst sem za boljše razumevanje razdelil na dva dela. Na prvi del, posebej napisan za moške, in drugi del, namenjen ženskam, ki želijo še bolje nadzorovati igrico in njene rezultate, o katerih tokrat teče beseda.

profimedia
Samozavest je pomembna v vseh življenjskih situacijah.

Za moške

Razumeti ženske je sicer simpatična ideja, v praksi pa je to večini moških prej misija nemogoče kot pa kaj drugega. Verjetno je prav lepota te skrivnosti tisto, kar moške med drugim tako pritegne k dekletom.

Moški mora žensko namreč čim bolje razumeti z njenega zornega kota ter se potruditi, da se ona ob njem počuti čim bolj udobno. Če ne bo udobja, ne bo bližine, in če ne bo bližine, ne bo intime.

Izražanje moške seksualnosti je prikaz moških atributov. Ta prikaz se izvaja skozi osebnostne lastnosti, kot so denimo samozavest, vodenje, humor, socialni status, in seveda skozi govorico telesa, vključno z obleko in dodatki na telesu (na primer tetovaža, uhani).

Moški mora zato pri stikih z dekleti vključiti čim več primernih sprožilcev, ki napeljujejo na moško seksualnost. To lahko stori tako, da prevzema iniciativo, vodi in nadzoruje pogovor, se z dekletom šali, jo prijazno draži, v pogovor vpelje seksualno tematiko (nikakor ne na prostaški način), z govorico telesa izraža samozavest, možatost in se dekleta dotika ter tako vzpostavlja tudi fizični stik.

Samozavestne hoje, drže in obnašanja se seveda lahko naučimo. Poravnana hrbtenica (a ne toga), vzdrževanje očesnega stika, zavzemanje ustreznega položaja med govorjenjem, čim manj primikanja k dekletu v prvih minutah pogovora, odprta drža rok, primerno dotikanje na pravih mestih in ob pravem času, pravilna izbira mize v lokalu … je le nekaj vidikov, na katere mora biti moški posebej pozoren.

Prav tako je treba paziti, da moški ne izpade osladen s svojim obnašanjem. Vseeno pa je nekaj vidikov tako imenovane stare dunajske šole še kako zaželenih. Pomoč pri slačenju ali oblačenju plašča, odpiranje vrat lokala, prevzem vodenja pri sprehodu do plesišča so le nekateri od njih. Seveda pa je treba imeti mero, saj s pretiranim izkazovanjem tovrstnega obnašanja moški dandanes lahko hitro izpade tudi smešen, zastarel in vse prej kot privlačen.

Večina moških tudi ne razume najbolje, da mora ob prvih stikih nase prevzeti “breme” pogovora. Poskrbeti bo moral za od 70 do 80 odstotkov pogovora, ki naj bi bil prijeten, zabaven in v katerem se bo dekle počutilo vključeno. Ob vsem tem pa ne bo smel spregledati priložnosti za kakšen kompliment, pohvalo ali pa zgolj prijetno in pozitivno opazko na dekletov račun.

Ženska zapeljuje tako, da izraža, da jo moški seksualno privlači. Moški zapeljuje tako, da opozarja na svojo moško seksualnost. Naloga moškega je, da sproži občutek udobja. Če ni udobja, ni bližine. Če ni bližine, ni intime. 

Za ženske

Če je mnogim moškim zapeljevanje nekakšna uganka, pa je dekletom to področje veliko bližje. Včasih moškemu povedo kaj, kar ima seksualno vsebino, se ga rahlo dotaknejo, včasih ga dobronamerno izzivajo in se šalijo z njim, mu s telesom sporočajo signale privlačnosti (tudi seks signale), predvsem pa delujejo zelo zainteresirano in želijo o moškem izvedeti več. Prav dejstvo, da je ženskih načinov zapeljevanja tako veliko, pri moških pogosto povzroča resno zmedo.

Ženska lahko na začetku že samo z očmi opravi večino “posla”. Z “naključnim” pogledom pošlje sporočilo, da ji je določen moški všeč. Tega pogleda in nato s pogledom vztraja toliko časa, da jo moški opazi, potem pa pogled hitro spusti, se nasmehne in ga še enkrat pogleda.

Seveda se dekleta še kako dobro zavedajo, na kaj se moški odzivajo. Večina njihove seksualnosti v moških očeh je namreč odvisna od tega, kako so videti. Ko ženska želi pritegniti moškega, se bo še dodatno uredila. Pazila bo tako na obleko kot na ličila, parfum in drugo ter tako izpostavila predvsem svoje fizične lastnosti.

Ženska pa mora ves čas tudi paziti, da je pozornost moškega res na njej, in ne na kakšni sosedi, ki se mu ravno v tistem trenutku razkazuje. Ves čas je zato treba nadzorovati njegove poglede in jih primerno usmerjati nase. Včasih z dotikom uhanov s svojimi prsti, včasih z izražanjem ranljivosti tako, da odmakne lase s svojega vratu, včasih z gibanjem telesa, da se moški lahko posveti njenim “krivuljam”, včasih s križanjem nog in opozarjanjem na možnosti, ki jih nudijo skrivni čari ženskega telesa ...

Karkoli že ženska govori, morajo biti slike jasne in enostavne. Nikakor ne smejo zahtevati prevelikega intelektualnega napora, saj bodo moške misli v tej fazi preveč zaposlene z njeno fizično pojavo. Zapletene ideje ga bodo najprej začele motiti, dolgoročno pa tudi dolgočasiti.

Pri zapeljevanju gre torej za nekakšno igrico, ki ima svoja pravila. Ta igra je lahko na trenutke zelo naporna. Bolj nam je oseba všeč, težje se namreč obnašamo popolnoma sproščeno. Tudi zato vam v branje posebej priporočam svojo knjigo Zapeljevanje, priročnik za moške, ki je na voljo tako na spletni strani www.zapeljevanje.com kot v vseh bolje založenih knjigarnah po Sloveniji.