Zanimivosti

Slovenskim čebelarjem ukradli medveda

STA
20. 1. 2016, 13.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Slovenski čebelarji, ki se predstavljajo na mednarodnem kmetijskem sejmu Zeleni teden v Berlinu, so doživeli neprijetno izkušnjo. Čeprav je povpraševanje po njihovem medu veliko, jim jo je zagodel nepridiprav, ki je s slovenske stojnice ukradel velikega plišastega medveda, ki je opozarjal na pomen čebel.

Arhiv Svet24
Čebelarji so že kupili novega.

"Če bodo čebele izumrle, bom lačen! Kaj pa vi?" se je v prevodu glasil napis, ki ga je v nemščini okoli vratu nosil meter in pol visok medved. Čebelarji so z njim opozarjali na pomen čebel za opraševanje rastlin in kmetijsko proizvodnjo, promovirali pa so tudi pobudo Slovenije za razglasitev svetovnega dneva čebel.

Nekomu je bil medved tako všeč, da ga je minuli konec tedna ukradel. "Ker je bil atrakcija sejma, ob kateri so se fotografirali prav vsi ministri, ki so obiskali razstavni prostor Slovenije, pa tudi večina mimoidočih obiskovalcev, predvidevamo, da se eden ni mogel upreti skušnjavi in ga je odnesel domov," je povedal čebelar Vlado Vogrinec.

Novega so že kupili, tako da je atrakcija znova na svojem mestu - vključno z napisom, ki je po njegovem mnenju ključnega pomena. "Če se je vsaj en politik ali obiskovalec ob tem napisu zamislil, je naš namen dosežen," je še dejal Vogrinec.