Zanimivosti

Domači prijatelj

A.Š.
7. 1. 2016, 12.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pri Volkswagnu so za CES 2016, ki postaja vse pomembnejši tudi za avtomobiliste, predstavili mikrobus za 21. stoletje.

Zunanjost se vsaj v detajlih zgleduje po slavnem predhodniku, ki je še danes priljubljen predvsem pri popotnikih, že dolgo časa pa velja tudi za nepogrešljiv člen hipijevskega gibanja. Študijo so pri Volkswagnu postavili na 21-palčna kolesa, na streho so namestili sončne celice in poskrbeli še za dodaten predal v zadnjem odbijaču.

V dolžino zadeva meri 4,6 metra, širok je 1,93 metra in visok 1,83 metra, medosna razdalja pa znaša velikih 3,15 metra. Po velikosti bi ta Volkswagnov prijateljček sodil med Tourana in Multivana. Koncept so pri Volkswagnu postavili na Modularno Električno platformo MEB, ki je bila narejena za električarje in hibride.

V notranjosti voznika in sopotnike razvaja velik uktivljen zaslon, udobni in električno nastavljivi sedeži sedeži in upravljanje vseh vrat in ostalega s pomočjo dotikov in kretenj. Z Budd-ejem se je mogoče tudi pogovarjati, saj razume nekatere ukaze, pod motorni pokrov pa so Volkswagnovci pospravili električni motor, ki se zanaša na baterije zmogljivosti 101 kWh, kar omogoča doseg okoli 500 km, pri čemer je najvišja hitrost, ki jo Budd-E doseže, 150 km/h.