Zanimivosti

Eden od treh za devet

Artur Švarc
20. 10. 2015, 22.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Zelo redek ferrari thomassima, izdelan v samo treh primerkih, je zdaj naprodaj na eBayu.

Twitter

Thomassima, ime, ki ga poznajo samo zelo zagreti ljubitelji te italijanske znamke. Avto je bil narejen leta 1967 kot kreacija karoserista Toma Meada.

Thomassima

Narejeni so bili samo trije primerki, prvi že davnega leta 1962, a je bil uničen v velikanskih poplavah v Firencah leta 1969. Avto, ki se zdaj prodaja, je drugi od treh, tretji primerek pa so naredili še dve leti pozneje in ga posodili Ferrarijevemu muzeju v Modeni.

Thomassima

A nas zanima številka dve, ki se prodaja. V zadnjih sedmih letih je bil avto na temeljiti obnovi, poganja pa ga enak motor V12, ki so ga uporabili tudi v Ferrarijevi ikoni 250 GTO, oblikovne poteze pa je avto povzel po dirkalniku 330 P4 iz istega leta 1967.

9 milijonov zelencev hočejo na eBayu za Thomassimo II.

Če vas zanima dobra naložba v avto, potem je reč, ki se prodaja ne eBayu, kar prava. Prodajalci so sicer postavili začetno ceno devet milijonov dolarjev, a lahko oddate tudi svojo ponudbo in upate, da ga boste dobili za precej manj kot devetico. Po pisanju v oglasu je thomassima II popolnoma obnovljena v originalno stanje, ima novo barvo, vsi zamenjani deli pa ustrezajo času, v katerem so nastali. Skratka, devet milijonov ... samo!

Thomassima