Zanimivosti

Dirkalnik za privatnike

Artur Švarc
19. 10. 2015, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Po skicah v začetku meseca je Opel na Nürburgringu tudi uradno predstavil svoj ljudski dirkalnik na osnovi astre.

Opel

Opel je astro nadgradil skupaj s Kissling Motorsportom in je narejena na osnovi petvratnega primerka zadnje generacije, a v dirkaški opremi tehta le 1200 kg, z novo narejenim in aerodinamično optimiziranim body kitom pa je videti naravnost strašljivo. Avto ima nastavljiva sprednji splitter in zadnji spojler, medtem ko za zaviranje skrbijo 378-milimetrski diski spredaj s šestbatnimi in 265-milimetrski zadaj z dvobatnimi čeljustmi.

Pod motorni pokrov so vtaknili štirivaljni 2-litrski turbo z 243 kW (330 KM) in 420 Nm navora. Moč se prenaša na sprednja kolesa prek šeststopenjskega menjalnika s prestavljanjem na volanu.

opel

Astra TCR ima v celoti nastavljivo podvozje in se lahko pohvali z inovacijami Oplovih inženirjev v tehnologiji blaženja. Podobno kot preostali dirkalniki, namenjeni seriji turnih vozil TCR, tudi astra TCR nima elektronike, kot sta ABS in EBD, ima pa 100-litrski tank z zaščito, ki bo obvezen del varnostne opreme od leta 2017 naprej.

Če vas mika dirkanje z opelico, potem računajte, da boste zanjo odšteli 95 tisočakov in davek; odprodaja se začne februarja 2016.

Opel je pripravil svoj dirkalnik za prvenstva turnih avtomobilov - na voljo bo za okoli 120 tisočakov od februarja dalje.